Gardus medaus pyragas
AUTORIUS:
MyCulinaryCorner
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei. Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei. MyCulinaryCorner
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
500 gramų miltai
2 vienetai kiaušiniai
100 gramų sviestas
4 valgomieji šaukštai medus
1 valgomasis šaukštas actas
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo soda
Kremui:
450 gramų grietinė 30%
1 stiklinė vanduo
75 gramai želė (milteliais)
16 gramų grietinėlės standiklis
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
Papuošimui:
šiek tiek karamelizuotas kondensuotas pienas
šiek tiek graikiniai riešutai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi bei actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
2.
Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.
3.
Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
4.
Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
5.
Vieną tešlos lakštą tepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutištintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gardus medaus pyragas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Kremui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Minkštas medaus pyragas su graikiniais riešutis. Šis medaus pyragas tinka bet kokiai progai ar šventei. MyCulinaryCorner
Gaminimo eiga:
  1. Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi bei actu nugesintą sodą. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.

  2. Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.

  3. Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.

  4. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.

  5. Vieną tešlos lakštą tepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutištintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.

Receptą atsiuntė MyCulinaryCorner
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų