
Tešlai: | ||
500 gramų | miltai | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | sviestas | |
4 valgomieji šaukštai | medus | |
1 valgomasis šaukštas | acto | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo soda | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
šiek tiek | graikiniai riešutai | |
Kremui: | ||
450 gramų | grietinė | |
1 stiklinė | vanduo | |
75 gramai | želė (milteliais) | |
16 gramų | standiklio | |
2 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Sūrio ir svogūnų pyragas
-
Trupiniuotis
-
Obuolių pyragas su chalva
-
Pyragas su rikota
-
Vyniotinis su varške
-
Marmurinis keksas
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Pyragas su rabardarų džemu
-
Obuolių pyragas
-
Šokoladinis biskvitas
-
Aviečių pyragas
-
Šimtalapis su meile
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Bulka "Pynutė"
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Abrikosų pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Ypatingasis keksas
Gardus medaus pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
100 gramų -
Medus,
4 valgomieji šaukštai -
Actas,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kepimo soda,
1 arbatinis šaukštelis
-
Grietinė,
450 gramų -
Vanduo,
1 stiklinė -
Želė, milteliais,
75 gramai -
Standiklis,
16 gramų -
Cukraus pudra,
2 valgomieji šaukštai
Sumaišykite miltus su tarkuotu sviestu ir kiaušiniais. Pridėkite curkų kartu su vaniliniu cukrumi bei actu nugesintą sodą, medų. Minkykite tešlą rankomis. Tešla turi gautis ne per daug kieta. Suminkytą tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant kepimo popieriaus.
Kepame po vieną 180C įkaitintoje orkaitėje, apie 30 minučių.
Kad paruoštumėte želę, sumaišykite žele miltelius su karštu vandeniu ir palikite šaldytuve.
Elektriniu maišytuvu suplakite grietinę. Kad grietinė geriau sutirštėtų, pridėkite grietinėlės standiklio. Pridėkite cukraus pudros. Kai žele šiek tiek sukietės, pridėkite prie grietinės kremo ir viską gerai sumaišykite. Palikite kuriam laikui šaldytuve.
Vieną tešlos lakštą tepkite kremu, ant viršaus dėkite antrą. Viršutiniam pyrago sluoksniui papuošti užtepkite pašildytą karamelizuotą sutirštintą pieną. Paberkite susmulkintus graikinių riešutų gabaliukus.
Komentarai (1)
-
Jolanta
2018-04-24 18:57
O tai mefus kur?