450 gramų | uogos (šviežių arba šaldytų) |
250 mililitrų | miltai |
200 mililitrų | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
1.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
3 lašai | migdolų ekstraktas (nebūtina) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksas
- Spanguolių biskvitas
- Sūrio desertas
- Diena ir Naktis
- Velykinis pyragas su įdaru
- Varškės "Extazy"
- Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
- Pyragas su razinomis
- Biskvitas su antaniniais obuoliais
- Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
- Vyniotinis su aguonomis
- Pyragas "2 in 1"
- Gaivus bananų ir meduolių pyragas
- Pyragas su lašišos įdaru
- Šimtalapis su meile
- Gražusis obuolių pyragas
- Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
- Gardusis Kuršėnų vyniotinis
- Pyragas su žuvies įdaru
- Sausainių pyragas vaikams
Biskvitinis, purus uogų pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Uogos, šviežių arba šaldytų,
450 gramų -
Miltai,
250 mililitrų -
Cukrus,
200 mililitrų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Vanilinis cukrus,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Migdolų ekstraktas, nebūtina,
3 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.
Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.
Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.