Biskvitinis, purus uogų pyragas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Pyragas idealiai dera su ledais. Pyragas idealiai dera su ledais. Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
450 gramų uogos (šviežių arba šaldytų)
250 mililitrų miltai
200 mililitrų cukrus
3 vienetai kiaušiniai
1.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis druska
3 lašai migdolų ekstraktas (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.
2.
Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.
3.
Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.
4.
Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.

Populiariausi receptai šią savaitę

Biskvitinis, purus uogų pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Pyragas idealiai dera su ledais. Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Viename inde sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius, persijojame 1 kartą.

  2. Kitame inde įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, vanilinį cukrų, įpilame migdolų ekstrakto, plakame elektriniu plaktuvu ~5 - 6 minutes, kol masė pabaltuoja ir pasidaro labai puri. Į kiaušinių masę pamažu įmaišome miltus, ir išplakame tešlą iki vientisos masės.

  3. Kepimo skardą gerai ištepame sviestu. Aš naudojau 24 cm skersmens išardomą apvalią kepimo formą. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame, sudedame pusę uogų, jas paskirstome ant tešlos. Po to supilame likusią dalį tešlos, išdėliojame likusias uogas ir dedame į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę.

  4. Pyragą kepame ~35 - 40 min. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu dantų krapštuku, jei jis švarus – pyragas iškepęs, jei ne, tuomet kepkite šiek tiek ilgiau.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų