
Pagrindui: | ||
250 gramų | miltai | |
120 gramų | sviestas | |
80 gramų | cukraus pudra | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
25 gramai | maltų migdolų | |
šiek tiek | vanilė | |
Trupiniams: | ||
50 gramų | sviestas | |
50 gramų | cukrus | |
50 gramų | miltai | |
50 gramų | maltų migdolų | |
Įdarui: | ||
4 vienetai | obuoliai | |
80 gramų | cukrus | |
50 gramų | razinos | |
50 mililitrų | brendis | |
20 gramų | sviestas | |
šiek tiek | cinamonas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Meduoliukas
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Dviejų sluoksnių pyragas
-
Mėlynių pyragas
-
Jogurtinis pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Vyšnių tortas
-
Traškius
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Jogurtinis pyragas
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Močiutės pyragas kitaip
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Sūrūs riestainiai
-
Vasaros slyvų pyragas
-
Bananų pyragas
-
Pyragaitis
-
Kaimiškas pyragas
Obuolių tarta

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
250 gramų -
Sviestas,
120 gramų -
Cukraus pudra,
80 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Malti migdolai,
25 gramai - Vanilė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Miltai,
50 gramų -
Malti migdolai,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Obuoliai,
4 vienetai -
Cukrus,
80 gramų -
Razinos,
50 gramų -
Brendis,
50 mililitrų -
Sviestas,
20 gramų - Cinamonas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošimui iš vakaro: užmerkiame razinas brendžiu nedideliame dubenėlyje ir paliekame per naktį, kad jos gerai išsimarinuotų.
Iš anksto pasiruošiame ir trupinius, kuriuos naudosime tartos viršui - į dubenį beriame miltus, cukrų, maltus migdolus ir kubeliais pjaustytą šaltą sviestą. Pirštais lengvai triname, kad susidarytų drėgni trupiniai. Sudedame pasiruoštus trupinius į indelį ir paliekame nakčiai šaldytuve.
Kitą dieną įdarui nuplauname, nulupame obuolius, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais kubeliais. Į puodą storesniu dugnu dedame paruoštus obuolius, sviestą, cinamoną ir cukrų bei viriname ant silpnos ugnies, kol cukrus išsilydys, obuoliai taps minkštoki (bet ne košė) - apie 10 - 20 minučių. Nukeliame nuo ugnies ir įmaišome razinas.
Tartos pagrindui į stacionaraus kombaino indą ar tiesiog dubenį suberiame cukraus pudrą, maltus migdolus ir kambario temperatūros sviestą. Gerai išsukame, kol sviestas taps purus ir pabals. Įmaišome kiaušinį. Suberiame miltus ir suminkome tešlą. Jei ji limpa prie rankų, nieko baisaus, jai atvėsus to nebebus. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir paliekame šaldiklyje 20 minučių, kol sutvirtės.
Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame apskritimą, kiek didesnį nei pasirinkta kepimo forma ir greitais, atsargiais judesiais įklojame tešlą taip, kad liestųsi su kraštinėmis. Paliekame šaldiklyje 20 minučių ar ilgiau (kuo ilgiau, tuo geriau, nes taip mažėja tikimybė, kad tešla kepdama nusileis nuo kraštinių).
Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
Išimame, šakute subadome visą tartos dugno paviršių. Kepame 15 minučių. Ištraukiame apkeptus tartų pagrindus. Paskirstome obuolius ir užbarstome trupiniais. Dedame atgal į orkaitę ir kepame dar 30 minučių, kol tartos gražiai paruduos.
Atvėsiname, pabarstome cukraus pudra ir ragaujame!