
125 gramai | miltai |
125 gramai | cukrus |
5 vienetai | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | varškė |
200 gramų | kondensuotas pienas |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Sūrio pyragas
-
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
-
Paprastasis keksas
-
Minkštutis obuolių pyragas
-
Lukos obuolių pyragas
-
Aviečių pyragas
-
Slyvų pyragas
-
Pyragas su kopūstais
-
Kuršėnų vyniotnis
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Greitas varškės apkepas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Danutės varškės pyragas
-
Moliūgų ir obuolių apkepas
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Citrininis vyniotinukas su uogiene
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
Kuršėnų vyniotinis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Miltai,
125 gramai -
Cukrus,
125 gramai -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
200 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Kondensuotas pienas,
200 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus plakti su citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir puse cukraus kiekio iki standžių putų.
Likusį cukrų išplakti su kiaušinių tryniais ir žiupsneliu cukraus iki masė padidės dvigubai, o cukrus visiškai ištirps.
Į trynių masę įmaišyti porą šauktų baltymų masės ir supilti persijotus miltus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišius, sudėti likusius baltymus ir atsargiai dar kartą viską išmaišyti.
Pilti tešlą ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos paskirstyti ją tolygiai per visą skardos dydį. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Iškepusį biskvitą iš karto susukti ir palikti atvėst.
Kremui iki purumo išsukti sviestą. Plakant po truputį pilkti kondensuotą pieną, vanilinį cukrų. Sudėti pertrintą varškę ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Ant išvynioto atvėsusio biskvito tepti kremą, vėl suvynioti ir palikti šaldytuve porai valandoms.
Komentarai (1)
-
jo
2014-09-27 21:00
jo