
Tešlai: | ||
220 gramų | moliūgo tyrės (receptas žemiau) | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
150 gramų | miltai | |
90 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | meduolių prieskonių | |
1 žiupsnelis | druska | |
Kremui: | ||
250 gramų | grietinė | |
60 gramų | sviestas (minkštas) | |
60 gramų | cukraus pudra | |
1 vienetas | citrinos žievelė | |
0.5 arbatinio šaukštelio | vanilinis cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės-riešutų keksas "Margutis"
-
Drėgnas šokoladinis pyragas
-
Labai paprastas ir skanus obuolių pyragas
-
Varškės pyragas su obuoliais
-
Šokoladinis kriaušių pyragas
-
Dešrelės tešloje
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Pyragas "Saldus lyg sapnas"
-
Vasaros slyvų pyragas
-
Šokoladinis gardumynas
-
Amerikietiškas pyragas
-
Šlapias pyragas
-
Paprastasis keksas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Morkų pyragas puodelyje
-
Džiovintų slyvų pyragas
-
Vištienos pyragas
-
Jogurto indelio pyragas
-
Karolio obuolių pyragas
-
Moliūgų duona
Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Moliūgo tyrė, receptas žemiau,
220 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
150 gramų -
Cukrus,
90 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Meduolių prieskoniai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinė,
250 gramų -
Sviestas, minkštas,
60 gramų -
Cukraus pudra,
60 gramų -
Citrinos žievelė,
1 vienetas -
Vanilinis cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Moliūgo tyrė: neluptą moliūgą supjaustome dideliais gabalais ir kepame 190 - 200°C orkaitėje apie valandą, arba kol suminkštėja.
Moliūgą atvėsiname ir šaukštu išskobiame minkštimą.
Sumalame blenderiu iki tyrės konsistencijos. Tyrę galima užšaldyti šaldymo kameroje.
Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė taps šviesiai geltona ir padidės kelis kartus.
Šaukštu įmaišome moliūgo tyrę.
Beriame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, druską, atsargiai išmaišome. Tešla būna gana skysta.
Pilame ją į kepimo popieriumi išklotą orkaitės skardą ir paskirstome per visą skardos dydį (manosios matmenys 35x38 cm.).
Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, arba kol gražiai paruduoja.
Ant stalo dedame švarų virtuvinį rankšluostį ir gausiai pabarstome cukraus pudra.
Iškepusį biskvitą dedame ant rankštuostuko popieriumi į viršų.
Popierių nuimame. Jei labai prilipęs, uždėkite ant viršaus kelioms minutėms drėgną rankšluostį - popierius lengvai nusiims.
Biskvitą susukame kartu su rankšluosčiu ir paliekame atvėsti. Atvėsusį dedame į šaldytuvą 30 minučių.
Ruošiame kremą: minkštą sviestą plakame su cukraus pudra ir vanilinu iki purumo. Dedame grietinę, citrinos žievelę ir mažu greičiu plakame, kol kremas tampa tirštas.
Surenkame vyniotinį: atvėsusį biskvitą išvyniojame, aptepame kremu (paliekame neteptus kraštus po 2 cm.) ir suvyniojame.
Dedame stingti į šaldytuvą. Skanaus!