300 gramų | aliejaus |
200 gramų | cukrus |
2 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
2 stiklinės | miltai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
5 vienetai | morkos |
1 sauja | lazdyno riešutai |
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Baltas greitpyragis
- Pynutės su šokoladu
- Citrininis varškės pyragas su kakava
- Šokoladinis pyragas su obuoliais "Žiemos valsas"
- Vyniotinis su aguonomis
- Pyragas su šaldytomis braškėmis
- Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
- Vištienos ir pievagrybių pyragas
- Keksas "C"
- Paprastasis keksas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Aguoninis pyragas
- Mėgstamiausias pyragas
- Varškės-riešutų keksas "Margutis"
- Keksas x 2
- Varškės pyragas su obuoliais
- Kuršėnų vyniotnis
- Citrininis varškės pyragas
- Spurgos su įdaru
- Obuolių pyragas
Morkų pyragas su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Aliejus,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Miltai,
2 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
5 vienetai -
Lazdyno riešutai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.