Morkų pyragas su riešutais
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 300 gramų | aliejaus |
| 200 gramų | cukrus |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 3 valgomieji šaukštai | grietinė |
| 2 stiklinės | miltai |
| 1 arbatinis šaukštelis | soda |
| 2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
| 5 vienetai | morkos |
| 1 sauja | lazdyno riešutai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
2.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tuno pyragas su majonezu
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Močiutės pyragas kitaip
-
Jogurto indelio pyragas
-
Marmurinis keksas
-
Aguonų keksas
-
Sūrio pyragas
-
Mėlynių pyragas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Traškius
-
Žydų meduolis
-
Sūrio plokštainis su gervuogėmis
-
Pyragas Velykoms
-
Kakavinis Napoleonas
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Aguoninis pyragas
-
Šokoladinis pyragas "Širdelė"
-
Kopūstų tortas
-
Tinginys tarp aguonų
Morkų pyragas su riešutais
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Aliejus,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Miltai,
2 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
5 vienetai -
Lazdyno riešutai,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Aliejų plakame su cukrum, po to dedame grietinę su nugesinta joje soda, viską suplakus iki vientisos masės, pilame kiaušinius, vėl plakame. Palaiksniui beriame miltus sumaišytus su krakmolu. Viską gerai išplakame ar išmaišome (masė turi gautis standi, perbraukus šakute grioveliai išsilygina ne iš karto). Tada dedam smulkia tarka sutarkuotas morkas ir pasmulkintus riešutus.
Viską išmaišome ir pilame į kepimo formą išteptą sviestu ar išklota kepimo popieriumi.
Kepam apie 30 - 40 min. (kuo platesnė forma tuo trumpiau) 180°C temp.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
