Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 pakelis tešla ((mišinys obuolių pyragui))
6 vienetai obuoliai
50 gramų sviestas
1 vienetas kiaušiniai
4 valgomieji šaukštai uogienė (obuolių)
1 valgomasis šaukštas cinamonas
500 mililitrų grietinėlės, 35%
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.
2.
Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.
3.
Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.
4.
Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.
5.
Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.

Populiariausi receptai šią savaitę

Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.

  2. Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.

  3. Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.

  4. Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.

  5. Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (2)


  • Diana Grockiene 2018-09-04 23:40

    Bandysiu


  • Vardas nesvarbus 2018-08-24 21:15

    Svarbu tai, kaip čia aprašytas receptas.O aprašytas labai blogai.Tad kam iš viso rašyti ? Kas pagal tokį aprašymą gali imtis darbo ir bandyti iškepti pyragą ? Sugadinti produktus ? Na ačiū, gal jau kepsiu kitokį.


Daugiau receptų