
1 pakelis | tešla ((mišinys obuolių pyragui)) |
6 vienetai | obuoliai |
50 gramų | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
4 valgomieji šaukštai | uogienė (obuolių) |
1 valgomasis šaukštas | cinamonas |
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisių tortas
-
Paprastasis šokoladinis pyragas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas
-
Elzaso tortas
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
-
Velykų pyragas
-
Šimtalapis su meile
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Tortas "kriaušė"
-
Pyragas su šaldytomis braškėmis
-
Tortas su varškės kremu
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
-
Aguoninis pyragas
-
Ryžių pyragas su silke
-
Simonos šokoladinis pyragas
-
Pyragas su rikota
-
Paprastas šokoladinis pyragas
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Tešla, (mišinys obuolių pyragui),
1 pakelis -
Obuoliai,
6 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Uogienė, obuolių,
4 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai skirtą mišinį supilti į dubenį. Įmušame kiaušinį ir supilame ištirpintą sviestą. Viską išsukame mediniu šaukštu, paskui išminkome rankomis. Tešla puri ir minkšta. Paliekame ją pusvalandžiui šaltai.
Apvalią, atsegamais šonais kepimo skardą išklojame iškočiota tešla, padarydami 2 cm. kraštelius. Obuolius nulupame, išskobiame sėklalizdžius. Perpjauname kiekvieną jų horizontaliai pusiau ir išdėliojame ant tešlos.
Į kiekvieno obuolio dalies vidų pridedame obuolių uogienės, taip įdarytus obuolius apibarstome maltu cinamonu.
Kremui skirtą mišinį ištirpiname 100 ml grietinėlės. Išmaišome. Likusią grietinėlę pakaitiname iki virimo. Maišydami supilame jau pagamintą kremo masę. Pakaitiname dar 1-2 minutes nuolat maišydamos, kad neprisviltų. Kremas sutirštėja. Jį supilame ant obuolių, išdėliotų tešloje.
Pyragą kepame 180 °C temp. orkaitėje 45 minutes. Iškepusį paliekame valandai atvėsti, nes kitaip nesipjausto.
Komentarai (3)
-
Diana Grockiene
2018-09-04 23:40
Bandysiu
-
Vardas nesvarbus
2018-08-24 21:15
Svarbu tai, kaip čia aprašytas receptas.O aprašytas labai blogai.Tad kam iš viso rašyti ? Kas pagal tokį aprašymą gali imtis darbo ir bandyti iškepti pyragą ? Sugadinti produktus ? Na ačiū, gal jau kepsiu kitokį.