12 vienetų | vištų šlaunelės (be kaulų ir odos) |
5 vienetai | bulvių |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | itališkas žolelių mišinys |
1 žiupsnelis | prieskonių mišinys |
1 žiupsnelis | gyros prieskonių mišinys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
- Prancūziški kotletai
- Vištienos kulšelės tešloje
- Paukštiena su pievagrybiais
- Kepta vištienos krūtinėlė
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Šventiška žąsies krūtinelė
- Auksinės šlaunelės
- Kepta višta garstyčių marinate
- Kepta šventinė žąsis
- Vištiena su ananasais
- Kalakutienos krūtinėlė šokolado padaže "Mole Poblano"
- Vištienos file kepsnys
- Raugintais kopūstais kimšta žąsis
- Kalakukas ant iešmelių
- Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
- Pica su vištiena "Ką turėjom tą sudėjom"
- Salotos su vištiena ir pupelėmis
- Maltos vištienos kepsnys
- Marinuoti vištienos ketvirčiai
Aštri vištiena
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištų šlaunelės, be kaulų ir odos,
12 vienetų -
Bulvės,
5 vienetai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Itališkas žolelių mišinys,
1 žiupsnelis -
Prieskonių mišinys,
1 žiupsnelis -
Gyros prieskonių mišinys,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos šlaunelės apibarstomos druska ir prieskoniais. Rankomis pamasažuojamos, kad prieskoniai pasiskirstytų vienodai. Nakčiai paliekama šaldytuve ar šaltoje patalpoje pasimarinuoti.
Marinuotos šlaunelės išdėliojamos ant stiklinio indo dugno, ant jų – bulvės. Galima pridėti dar ir morkų. Įpilti šiek tiek vandens.
Kepti, kol iškeps bulvės, apie pusvalandį, iki 180 –190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekiama su kartu keptomis bulvėmis ir naminiais marinuotais mažais pomidoriukais. Skanaus.