
šiek tiek | sviestas (formai aptepti) | |
Karameliniam padažui: | ||
100 gramų | cukrus | |
50 mililitrų | vanduo | |
1 arbatinis šaukštelis | citrinų sultys | |
Tešlai: | ||
5 vienetai | kiaušiniai | |
395 gramai | kondensuotas pienas | |
395 mililitrai | pienas | |
1 valgomasis šaukštas | vanilės ekstraktas (arba vanilinio cukraus) | |
Tamsiai tešlai: | ||
4 vienetai | kiaušiniai | |
180 gramų | miltai | |
170 gramų | cukrus | |
100 gramų | kakava (nesaldžios) | |
100 mililitrų | aliejaus | |
100 mililitrų | pienas | |
1 valgomasis šaukštas | kepimo milteliai | |
1 žiupsnelis | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Mėlynių pyragas
-
Sausainių pyragas vaikams
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Sūrio pyragas
-
Žuvies pyragas
-
Kuršėnų vyniotinis
-
Trupininis pyragas su riešutais ir uogiene
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Pyragas su kukuliais
-
Neapolietiškas pyragas
-
Biskvitinis, purus uogų pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
-
Žuvies pyragas
-
Šakočio pusbrolis
-
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Varškės-riešutų keksas "Margutis"
-
Kakavinis varškės pyragas
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
- Sviestas, formai aptepti
-
Cukrus,
100 gramų -
Vanduo,
50 mililitrų -
Citrinų sultys,
1 arbatinis šaukštelis
-
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Kondensuotas pienas,
395 gramai -
Pienas,
395 mililitrai -
Vanilės ekstraktas, arba vanilinio cukraus,
1 valgomasis šaukštas
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Miltai,
180 gramų -
Cukrus,
170 gramų -
Kakava, nesaldžios,
100 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų -
Pienas,
100 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 valgomasis šaukštas -
Druska,
1 žiupsnelis
Kepimo indą gerai ištepame sviestu arba margarinu (dugną ir sieneles).
Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Karamelė – į keptuvę ar mažą puodą supilime cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Kaitiname ant vidutinės ugnies (~10 min), nemaišome (nebent pačioje pabaigoje), kol gauname rudą karamelės masę. Kai karamelė pakankamai paruduoja (turėtų būti ruda spalva), tuomet supilame į kepimo indą, kad padengtų jo dugną. Paliekame visiškai atvėsti.
Šviesiai tešlai – viename inde gerai sumaišome visus ingredientus. Masę perkošiame per sietelį ir supilame ant karamelės. Kepimo formą įstatome į stiklinį indą (skirtą orkaitei) su vandeniu. Vanduo turėtų būti iki pusės kepimo formos sienelės. Pudingą kepame orkaitėje 20 min.
Kakavinė masė – visus kakavinei masei skirtus ingredientus sumaišome viename inde. Maišome iki vientisos masės, kol nelieka gumulėlių. Tada lėtai supilame ant iškepusio pudingo, kepimo formą dedame atgal į indą su vandeniu ir kepame dar ~40 min 190 C temperatūroje. Kepimo pabaigoje patikriname mediniu dantų krapštuku ar kakavinė masė iškepusi. Kai pyragas iškepa išimame iš orkaitės ir paliekame ~30-50 min pravėsti. Po to pyrago kraštus atsargiai apipjauname, kepimo formą truputį pakratome (kad pyragas atliptų nuo formos kraštų), ant kepimo formos uždedame lėkštę, pyragą apverčiame, truputį padaužome ir nuimame kepimo formą. Ir tadaaam – Jūsų pyragas pasiruošęs būti suvalgytas!
Jei norite mažiau pyrago masės, tuomet sumažinkite kakavinės masės ingredientų kiekį perpus. Pyragą kepiau gana didelėje, žiedinėje kepimo formoje, bet pyragą taip sėkmingai galite iškepti ir bet kokioje kitoje kepimo formoje arba individualiose, mažesnėse kepimo formelėse.