
3 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
200 gramų | cukrus |
50 mililitrų | pienas |
20 gramų | kakava |
150 gramų | žemės riešutai |
100 mililitrų | aliejaus |
šiek tiek | cukraus pudra |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su obuoliais
-
Dešrelės tešloje
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Trupinių skanėstas
-
Gaivusis pyragas
-
Šimtalapis su razinomis
-
Bananų pyragas
-
Šokoladinis keksas
-
Obuolių-rabarbarų pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Pyragas su kukuliais
-
Moliūgų pyragas
-
Svogūnų pyragas
-
Dviejų sluoksnių pyragas
-
Obuolių pyragas su šokoladiniu užtepu
-
Bulka "Pynutė"
-
Obuolių pyragas
-
Moliūgų pyragas
-
Obuolių pyragėliai su cinamonu
Kalėdinis keksas

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Pienas,
50 mililitrų -
Kakava,
20 gramų -
Žemės riešutai,
150 gramų -
Aliejus,
100 mililitrų - Cukraus pudra
-
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakite su cukrumi. Baltymus gerai išplakite iki putų. Į trynius supilkite aliejų, paplakite, tada berkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Riešutus paskrudinti orkaitėje ir padalinkite perpus, pusę pasilikite užbarstymui ant kekso viršaus. Į tešlą sudėkite dalį riešutų ir baltymus, atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite sviestu (galima ir aliejumi). Tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį supilkite į kepimo formą, kitą dalį sumaišykite su kakava ir supilkite ant viršaus. Pabarstykite likusiais riešutais. Kepkite apie 40 minučių 200 laipsnių karščio orkaitėje. Kai iškeps, ataušinkite ir apibarstykite cukraus pudra.
Komentarai (4)
-
justas
2010-12-08 19:02
TODEL JI PASALIKIT :bomba: :super2:
-
justas
2010-12-08 19:01
receptas labai skanus bei aiskus :super: :-p ;-)