
100 gramų | greipfrutai (džiovinti arba džiovinti abrikosai) |
50 gramų | likeris ((egzotinių vaisių) arba sirupas) |
4 vienetai | kiaušiniai |
500 gramų | kefyras |
500 gramų | miltai |
250 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
150 gramų | sviestas (arba margarinas) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
25 gramai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | cukrus (rudas) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (baltas) |
2 saujos | lazdyno riešutai (kepinti, be luobelės) |
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 °C temp. orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltuoju ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguonų keksas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Aguonų pyragas Kalėdoms
-
Dešrelės tešloje
-
Jogurtinis pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Kriaušių pyragas
-
Duona pagal Angelę
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Šokoladinis vyšnių pyragas
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Gardusis slyvų pyragas
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Dešrelių pynė
-
Varškės "Extazy"
Švelnus pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Greipfrutai, džiovinti arba džiovinti abrikosai,
100 gramų -
Likeris, (egzotinių vaisių) arba sirupas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kefyras,
500 gramų -
Miltai,
500 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, arba margarinas,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
25 gramai -
Cukrus, rudas,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus, baltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Lazdyno riešutai, kepinti, be luobelės,
2 saujos - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 °C temp. orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltuoju ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.
Komentarai