100 gramų | greipfrutai (džiovinti arba džiovinti abrikosai) |
50 gramų | likeris ((egzotinių vaisių) arba sirupas) |
4 vienetai | kiaušiniai |
500 gramų | kefyras |
500 gramų | miltai |
250 gramų | cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
150 gramų | sviestas (arba margarinas) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
25 gramai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | cukrus (rudas) |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (baltas) |
2 saujos | lazdyno riešutai (kepinti, be luobelės) |
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 °C temp. orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltuoju ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Obuolių pyragas su bruknėmis
- Pyragas "Magdė"
- Velykinė pynė
- Abrikosų pyragas
- Šokoladinis biskvitas
- Tinginys su riešutais
- Morkų pyragas
- Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
- Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Tinginių pyragas
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Ypatingas varškės pyragas
- Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
- Aguoninis pyragas
- Moliūgų pyragas
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Morkų pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Ypatingasis keksas
Švelnus pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Greipfrutai, džiovinti arba džiovinti abrikosai,
100 gramų -
Likeris, (egzotinių vaisių) arba sirupas,
50 gramų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kefyras,
500 gramų -
Miltai,
500 gramų -
Cukrus,
250 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, arba margarinas,
150 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas,
25 gramai -
Cukrus, rudas,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus, baltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Lazdyno riešutai, kepinti, be luobelės,
2 saujos - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 °C temp. orkaitę 50 minučių.
Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltuoju ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame.
Komentarai