Velykinis pyragas
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 kilogramas kvietiniai miltai
400 mililitrų pienas
50 gramų mielės
220 gramų sviestas
3 vienetai kiaušiniai
220 gramų cukrus
10 gramų druska
20 gramų vanilinis cukrus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušiniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml ne lieso pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils.
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
2.
Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.
3.
Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo).
4.
Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.

Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Velykinis pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 20
Ingredientai: Aptepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml ne lieso pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils.
    Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.

  2. Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą.
    Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
    5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
    Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.

  3. Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo).

  4. Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.

    Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (1)


  • judita 2016-03-21 20:23

    Gražų


Daugiau receptų