
1 kilogramas | kvietiniai miltai | |
400 mililitrų | pienas | |
50 gramų | mielės | |
220 gramų | sviestas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
220 gramų | cukrus | |
10 gramų | druska | |
20 gramų | vanilinis cukrus | |
Aptepimui: | ||
1 vienetas | kiaušiniai |
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.
Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškinis keksas
-
Varškės-riešutų keksas "Margutis"
-
Trupininis pyragas ,,Ubagas''
-
Obuolių ir aviečių pyragas
-
Pyragas prie sultinio ar sriubos
-
Tikrasis Popiežiaus pyragas
-
Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
-
Pyragas su braškėmis
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
-
Sūrio plokštainis su gervuogėmis
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
-
Pyragas "Prie arbatos"
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Velykinis varškės traputis
-
Rudens pyragas su sūriu
-
Pyragas su sutirštintu pienu ir persikais
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
Velykinis pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 20
-
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Sviestas,
220 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
220 gramų -
Druska,
10 gramų -
Vanilinis cukrus,
20 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ir 50 g cukraus ištirpinti 200 ml ne lieso pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės iškils.
Po to, supilti likusį pieną ir 500 g miltų, gerai išmaišyti ir palikti šiltoje vietoje apie 40 min., kol masė pakils dvigubai.Sumaišyti likusį kiekį cukraus su kiaušiniais, išlydyti sviestą ir viską supilti į pakilusią tešlą.
Įberti likusius 500 g miltų, druską ir viską labai gerai išmaišyti maišytuvu.
5 min. maišyti 1 greičiu ir 10 min. – 2 greičiu, kol tešla nebelips prie dubens sienelių.
Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, tešla gali būti skystoka, tuomet galima papildomai įberti miltų.Iš paruoštos tešlos suformuoti norimo dydžio kepaliukus arba vieną didelį pyragą, kildyti šiltoje vietoje, kol padidės dvigubai (patikrinti galima atsargiai paspaudus pirštu tešlos paviršių, jei duobutė greitai išsilygina, tai pyragas dar kyla, jeigu duobutė liko ilgam, vadinasi tešla reikiamai pakilo).
Aptepti suformuoto pyrago paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti 200°C, kol apskrus, tada pamažinti temperatūrą iki 180°C. Kepti 1-1,5 val. priklausomai nuo kepaliukų dydžio, jeigu maži – apie valandą, jeigu vienas didelis – ne mažiau kaip 1,5 val.
Iškeptą pyragą galima aptepti pasirinkto skonio glajumi. Skanaus!
Komentarai (3)
-
judita
2016-03-21 20:23
Gražų