
50 gramų | sviestas |
60 gramų | cukrus |
1.5 stiklinės | pienas |
30 gramų | mielės |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
5 gramai | druska |
1 kilogramas | kvietiniai miltai |
300 gramų | aguonų |
1 valgomasis šaukštas | vanilinis cukrus |
Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.
Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Tešlą perskiriame į dvi dalis.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešlą atsargiai suvyniojama.
Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Pyragas „Sniegas“
-
Kriaušių pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Pyragas su rabardarų džemu
-
Citrininis morkų pyragas su medumi
-
Varškės ir apelsinų pyragas
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Malta mėsa tešloje
-
Pupelių chocolate brownie
-
Kakavinis Napoleonas
-
Mėlynių pyragas
-
Pyragas "Karpatai"
-
Šokoladinis vyšnių pyragas
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Vynuogių pyragas
-
Ananasų pyragas puodelyje
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Trijų skonių pynė
-
Mielinės tešlos pyragas
Vyniotnis su aguonomis

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
50 gramų -
Cukrus,
60 gramų -
Pienas,
1.5 stiklinės -
Mielės,
30 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Druska,
5 gramai -
Kvietiniai miltai,
1 kilogramas -
Aguonos,
300 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į pašildytą pieną supilamos išleistos su dalimi cukraus mielės, suberiame pusę miltų ir išmaišome.
Tešlos paviršius storai apibarstomas miltais, šiltai uždengiamas ir paliekamas šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Nuslūgusi tešla išplakama, suberiami likę miltai, druska, tryniai su cukrumi.
Minkome tešlą, kol nebelimpa prie rankų.
Aguonas gerai nuplauname ir išbrinkinamos karštame vandenyje, po to aguonos nusunkiamos, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos.
Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, vanilinis cukrus.
Tešlą perskiriame į dvi dalis.
Ant miltais pabarstyto stalo kočiojame tešlą (1 cm), aptepame aguonomis, paliekant po 1cm nuo krašto neištepta.
Tešlą atsargiai suvyniojama.
Vyniotinis atsargiai perkeliamas į skardą siūle į apačią.
Kepame 220 laipsnių orkaitėje 40-50 min.
Komentarai (9)
-
L
2019-07-28 16:40
Kažkoks chaosas ne receptas. Kur sviesta dėti? Kam tą tešlą skirti į dvi puses?
-
robke
2017-12-23 15:11
o kur dedat sviesta niekur nepamineta gaminimo eigoje
-
Klausimas
2017-12-13 20:28
Ai va jau supratau šaldytos pačiam prieky parašyta kad su cukrumi išleisti mieles tai reiškiasi ne sausos:P
-
Klausimas
2017-12-13 20:26
Jo kokios mielės tai nepaminėta?:)ar sausos ar šaldytos?
-
Galina
2017-12-13 09:54
Kokios mielės eina?sausos ar ne
-
R. Žagunienė
2017-12-11 10:46
Labai noriu išsikepti bandysiu
-
Rasa Roze
2017-12-10 16:05
Issikepk tikrai patiks
-
Tadas
2016-04-19 12:16
Labai puikus vyniotinis