130 gramų | cukrus | |
380 gramų | miltai | |
2 | kiaušiniai (tryniai) | |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus | |
80 gramų | cukrus | |
šiek tiek | citrinos rūgštis ((truputis)) | |
Įdarui: | ||
180 gramų | sviestas (minkštas) | |
100 gramų | lazdyno riešutai | |
100 gramų | šokoladas (juodas) | |
2 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- "Šarlotė" su obuoliais ir apelsininių užpilų
- Varškės pyragas su slyvomis
- Obuolių pyragas su aguonomis
- Čigonų plokštainis
- Tortas-vyniotinis
- Rabarbarų pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Papajaus pyragėliai
- Kriaušių pyragas
- Varškės pyragas su obuoliais
- Šokoladinis pyragėlis
- Prancūziškų skrebučių gaminimas
- Miglės kakavinis pyragas
- Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
- Pyragas su rabardarų džemu
- Obuolių pyragas „Skanutis“
- Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
- Karališkas obuolių pyragas su obuolių uogiene
- Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
Pyragas su riešutiniu - šokoladiniu morengu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Cukrus,
130 gramų -
Miltai,
380 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
80 gramų - Citrinos rūgštis, (truputis)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sviestas, minkštas,
180 gramų -
Lazdyno riešutai,
100 gramų -
Šokoladas, juodas,
100 gramų -
Kiaušiniai, baltymai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo, sudėti trynius, išsukti, suberti vanilinį cukrų ir miltus. Užminkyti minkštą tešlą.Tešlą plonai iškloti kepimo formoje (aš naudojau silikoninę 28 cm skersmens) .
Lazdyno riešutus ir šokoladą susmulkinti smulkintuvu. Baltymus išplakti iki standumo po truputį supilant cukrų ir citrinos rūgštelę . Riešutų ir šokolado mišinį lengvai įmaišyti į išplaktus baltymus.
Gautą masę sudėti ant tešlos ir tolygiai paskirstyti.Kepti 180° temp. apie 30 min.
Komentarai