230 mililitrų | cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | margarinas (Rama, kepiniams) |
350 mililitrų | kvietiniai miltai |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
šiek tiek | cukraus pudra (dekoravimui) |
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Ištepkite pyrago formą (26-28 cm skersmens) margarinu ir užberkite miltų. Pavartykite formą taip, kad miltai nuklotų visą formos vidų. Likusius miltus iš jos išberkite. Prikaistuvyje išlydykite margariną, sudėkite šokalado gabalėlius. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite šokoladui ištirpti. Margariną ir šokoladą galima išlydyti ir mikrobangų krosnelėje. Lengvai suplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir margarino mišinį. Suberkite miltus ir cinamoną. Suplakite į vientisą masę ir supilkitę į paruoštą formą. Pyragą apibarstykite uogomis ir kepkite orkaitėje 15-17 minučių. Patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės su ledais arba plakta grietinėle.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
- Aguonų pyragas Kalėdoms
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Lengvai pagaminamas pyragas
- Aguoninis pyragas
- Elzaso tortas
- Trupininis pyragas
- Tikrasis šimtalapis
- Varškės pyragas
- Obuolių pyragas su riešutais
- Šlapias pyragas
- Pyragas "2 in 1"
- Kakavinis pyragas su sutirštintu pienu ir vyšniomis
- Šokoladinis gardumynas
- Trupininis pyragas su varške ir persikais
- Varškės pyragas su spanguolėmis
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Varškės ir moliūgų apkepas
- Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
- Vyniotinis su varške
Paprastasis šokoladinis pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
230 mililitrų -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Margarinas, Rama, kepiniams,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
350 mililitrų -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Cukraus pudra, dekoravimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
papildomai reiks 100-150 ml šaldytų arba džiovintų uogų.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Ištepkite pyrago formą (26-28 cm skersmens) margarinu ir užberkite miltų. Pavartykite formą taip, kad miltai nuklotų visą formos vidų. Likusius miltus iš jos išberkite. Prikaistuvyje išlydykite margariną, sudėkite šokalado gabalėlius. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite šokoladui ištirpti. Margariną ir šokoladą galima išlydyti ir mikrobangų krosnelėje. Lengvai suplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite šiek tiek atvėsusį šokolado ir margarino mišinį. Suberkite miltus ir cinamoną. Suplakite į vientisą masę ir supilkitę į paruoštą formą. Pyragą apibarstykite uogomis ir kepkite orkaitėje 15-17 minučių. Patiekdami apibarstykite cukraus pudra. Mėgaukitės su ledais arba plakta grietinėle.
Komentarai (5)
-
Aš
2013-05-14 19:30
O būtina dėti ;-) margariną skirtą kepiniams
-
aukse
2012-02-05 13:13
juokauju puikus is antro karto :super: :-D ;-)
-
Katrė
2011-05-05 21:57
Atsiprašau, bet kiek reikia dėti šokolado į šį pyragą? :-)