
3 vienetai | obuoliai | |
Tešlai: | ||
180 gramų | sviestas | |
1.5 valgomojo šaukšto | majonezas (arba grietinė) | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
2.5 stiklinės | miltai | |
Įdarui: | ||
125 mililitrai | pienas | |
1 valgomasis šaukštas | manų kruopos | |
70 gramų | cukrus | |
100 gramų | aguonų | |
1 valgomasis šaukštas | sviestas (minkštas) | |
Antram įdarui: | ||
500 gramų | varškė | |
3 vienetai | kiaušiniai (tryniai) | |
75 gramai | sviestas (minkštas) | |
3 valgomieji šaukštai | pienas | |
3 valgomieji šaukštai | krakmolas | |
1 vienetas | citrinų sultys | |
120 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.
Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.
Varškę petriname per sietelį.
Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.
Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.
Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitas su vyšniomis
-
Meduolis
-
Pyragas su varške Velykoms
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Jogurtinis tortas
-
Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
-
Mielinė bulka su razinomis
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Varškės ir kuskuso pyragas
-
Skanus riešutų pyragas
-
Svogūnų pyragas
-
Diena ir Naktis
-
Lengvas pyragas
-
Gardusis Beatos draugės Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas
-
Aguoninis pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
-
Rabarbarų pyragas
-
Morkų pyragas
-
Duona su pomidorais
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Obuoliai,
3 vienetai
-
Sviestas,
180 gramų -
Majonezas, arba grietinė,
1.5 valgomojo šaukšto -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 žiupsnelis -
Miltai,
2.5 stiklinės
-
Pienas,
125 mililitrai -
Manų kruopos,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
70 gramų -
Aguonos,
100 gramų -
Sviestas, minkštas,
1 valgomasis šaukštas
-
Varškė,
500 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
3 vienetai -
Sviestas, minkštas,
75 gramai -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Krakmolas,
3 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 vienetas -
Cukrus,
120 gramų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis
22-24 cm. apvaliai formai
Tešla.
Į ištirpintą sviestą suberiame cukrų, druską, maišome, kol ištirpsta cukrus.
Į atvėsusį sviestą sudedame majonezą arba grietinę, gerai išmaišome.
Beriame miltus ir užmaišome minkštą, bet prie rankų nelimpančią tešlą.
Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą, kol ruošime įdarus.Аguonų įdaras.
Pieną su cukrumi užviriname, suberiame manų kruopas ir maišydami išverdame skystą manų košę.
Tuomet sudedame sviestą, aguonas, gerai išmaišome ir atvėsiname.Varškės įdaras.
Varškę petriname per sietelį.
Į ja dedame trynius, cukrų, vanilinį cukrų, sviestą ir viską gerai išplakame mikseriu.
Sudedame krakmolą, supilame citrinos sultis, pieną, šakštu gerai išmaišome.Pyrago surinkimas.
Kepimo formoje rankomis formuojame pagrindą, t.y. paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių.
Pakaitomis dedame varškės ir aguonų įdarus, juos šiek tiek pamaišydami, kad jie tarpusavyje susimaišytu.
Obuolių nelupame, tik perpjauname per pusę, išimame sėklalizdžius, viršuje padarome negilias išilgines įpjovas (žr. nuotrauką).
Įspaudžiame obuolių puseles į varškę.
Kepame 190 C orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragą visiškai atvėsiname, kad gerai sustingtų varškės įdaras. Skanaus!