Tešlai: | ||
175 gramai | miltai | |
125 gramai | sviestas (šaltas) | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
0.5 valgomojo šaukšto | grietinė | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
Įdarui: | ||
400 gramų | varškė | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
6.5 valgomojo šaukšto | cukrus | |
0.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
2 lašai | vanilės aromatas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės pyragas su spanguolėmis
- Mano pyragas
- Riešutų plokštainis (kugelis)
- Pyragas prie sultinio ar sriubos
- Jogurtinis pyragas
- Rabarbarų pyragas
- Kopūstų pyragas su grybais
- Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
- Mielinės tešlos pyragas
- Pyragas su žuvies įdaru
- Pyragas su braškėmis
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Pyragas "Prie arbatos"
- Varškės ir cinamono vasaros pyragas
- Purus obuolių pyragas
- Aguonų pyragas su puta
- Sausainių pyragas vaikams
- Pyragas su juodaisiais serbentais
- Cinamoninis vyniotinis su obuoliais
- Vyniotinis su aguonomis
Senovinis varškės pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
175 gramai -
Sviestas, šaltas,
125 gramai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Grietinė,
0.5 valgomojo šaukšto -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
6.5 valgomojo šaukšto -
Miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilės aromatas,
2 lašai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešlai skirtus produktus, išskyrus sviestą, sumaišyti, po to sutarkuoti stambiai sviestą ir sumaišyti su visa tešla. Tešlą dėti į šaldytuvą, palikti pernakt, arba bent 3 valandoms, kad sustingtų, arba dėti į šaldiklį geram pusvalandžiui.
Įdarui visus ingridientus sumaišyti.
Kai tešla sustings, 2/3 tešlos iškočioti, iškloti sviestu pateptą kepimo formą, sudėti įdarą, išlyginti, likusią tešlos dalį iškočioti ir uždengti pyrago viršų.
Pyrago viršų subadyti šakute, uždengti kepimo folija ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje ~35 min, tuomet nuimti foliją ir leisti pyragui apskrusti ~25 min. Skanaus!