1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
4 vienetai | kiaušiniai |
500 mililitrų | kefyras |
500 gramų | kvietiniai miltai |
100 gramų | greipfrutai (džiovinti) |
50 gramų | likeris (vaisių) |
175 gramai | sviestas |
2.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
3 valgomieji šaukštai | cukrus (baltas) |
1 valgomasis šaukštas | cukrus (baltas) |
0.5 stiklinės | lazdyno riešutai (be odelių, kepinti) |
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su 25g tirpinto sviesto bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės pyragas su slyvomis
- Karamelinis pyragas
- Pyragas "Vasarą palydint"
- Varškės pyragas
- Skonio kelias su abrikosais
- Vasaros slyvų pyragas
- Pynė su džemu
- Močiutės keksas
- Šokoladinis tortas
- Špinatų tortas su varškės kremu ir braškėmis
- Tinginių - tinginys
- Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Paprastas pyragas su aguonomis
- Sūrio pyragas
- Obuolių pyragas su bruknėmis
- Pynutės su šokoladu
- Pyragas - naikintuvas
- Tinginys pagal J. Oliverį
Daniškas kalėdinis pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kefyras,
500 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Greipfrutai, džiovinti,
100 gramų -
Likeris, vaisių,
50 gramų -
Sviestas,
175 gramai -
Kepimo milteliai,
2.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus, baltas,
3 valgomieji šaukštai -
Cukrus, baltas,
1 valgomasis šaukštas -
Lazdyno riešutai, be odelių, kepinti,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir 150g tirpinto sviesto. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome.
Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su 25g tirpinto sviesto bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus!