2 vienetai | vištienos filė |
2 riekės | kopūstai (švieži) |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (kepsniams) |
2 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
1 lašas | aitriosios paprikos |
Pietų Vokietijos bajoriškas patiekalas (iš Vokiško reklaminio žurnalo). Kadangi Lietuvos bajorai vykdydavo kulinarinius mainus, tikėtina, kad ir šis patiekalas puikavosi ant Lietuvos didikų stalo.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta višta su bulvytėmis
- Vištiena medaus garstyčių marinate
- Kepta antis, įdaryta rome brinkintomis razinomis
- Maltiniai su kaparėliais
- Maltos vištienos kepsnys
- Kepta žąsis su obuoliais
- Aštri vištiena
- Vištiena su traškia plutele
- Skanus viščiukas
- Keptos ančiukų kulšelės
- Vištiena garų puode
- Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais
- Aštri, saldžiarūgštė baltųjų kiniškų grybų sriuba su vištiena
- Vestuvinė rusiška žąsis
- Aluje keptas viščiukas
- Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
- Kepta supjaustyta višta
- Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
- Paukštiena su pievagrybiais
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
Vištienos krūtinėlės steikas su keptu kopūstu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Vištienos filė,
2 vienetai -
Kopūstai, švieži,
2 riekės -
Prieskoniai, kepsniams,
1 arbatinis šaukštelis -
Obelių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika,
1 lašas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos krūtinėles įtrinti aliejumi ir kepsnių prieskoniais. Nuo kopūsto atpjauti dvi riekes (pjauti per visa galvą apie 1,5 cm storio). Pabarstyti druska, čili pipirais ir apšlakstyti aliejumi. Perverti pagaliukais, kad neiširtų.
Įkaitinti kepsnių keptuvę ir sudėti kepti krūtinėlę ir kopūstus. Kepti apie 5 min. iš abiejų pusių.
Pietų Vokietijos bajoriškas patiekalas (iš Vokiško reklaminio žurnalo). Kadangi Lietuvos bajorai vykdydavo kulinarinius mainus, tikėtina, kad ir šis patiekalas puikavosi ant Lietuvos didikų stalo.