
1 vienetas | baklažanai |
300 gramų | vištiena (filė) |
1 stiklinė | kremas (kokosų) |
1 stiklinė | pienas (kokosų) |
150 gūželių | žirniai (žalieji) |
1 vienetas | imbieras (šaknis) |
3 arbatiniai šaukšteliai | karis (pasta, raudona) |
1 sauja | bazilikas (švieži) |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus (palmių) |
4 vienetai | žalioji citrina (kafiro, lapeliai) |
1 vienetas | pipirai (čilio) |
2 valgomieji šaukštai | padažas (tailandietiškas žuvų) |
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Grilyje kapta vištienos filė
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Višta vyne
-
Salotos su vištiena ir pupelėmis
-
Aštrūs sparneliai
-
Vištiena su kalendra tailandietiškai
-
Vištiena su džiovintais pomidorais
-
Kotletukai iš vištienos su sūriu
-
Malta mėsa įdaryti obuoliai
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Farširuota višta šventiniam stalui
-
Vištienos kepsneliai su šonine
-
Saldžiarūgštė vištiena
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Vištiena su skrebučiais
-
Vištienos apkepėlė
-
Vištienos faršo kukuliai su sūriu
-
Vištienos kotletai su paprika ir sūriu
Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliaisiais žirneliais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Baklažanai,
1 vienetas -
Vištiena, filė,
300 gramų -
Kremas, kokosų,
1 stiklinė -
Pienas, kokosų,
1 stiklinė -
Žirniai, žalieji,
150 gūželių -
Imbieras, šaknis,
1 vienetas -
Karis, pasta, raudona,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Bazilikas, švieži,
1 sauja -
Cukrus, palmių,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Žalioji citrina, kafiro, lapeliai,
4 vienetai -
Pipirai, čilio,
1 vienetas -
Padažas, tailandietiškas žuvų,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištieną supjaustyti plonomis pailgomis juostelėmis. Nuo imbiero nupjauti žievelę ir supjaustyti plonomis mažomis juostelėmis. Baklažaną supjaustyti plonais pusrutuliais.
Keptuvėje pašildyti kokosų kremą (kreminį pieną), įdėti trečdalį supjaustyto imbiero šiaudelių ir kafiro laimo lapelius. Kelias minutes pavirti, įdėti palmių cukraus ir žuvų padažo bei permaišyti.
Į karį sudėti vištieną ir dar trečdalį imbiero šiaudelių, baklažaną bei raudoną kario pastą. Pavirti 10 minučių, sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusius imbiero šiaudelius. Virti dar 3 minutes.
Kariui verdant galima įpilti truputį sultinio arba vandens (jei matote, kad padažas pasidaro per tirštas).
Patiekalą patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais arba kiaušinių makaronais. Paruoštą karį apibarstyti baziliko lapeliais.
Skanaus!