Grikių maltinukai su vištiena
AUTORIUS:
Almina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 stiklinė grikiai
200 gramų vištienos faršas
1 vienetas kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai miltai
1 žiupsnelis druska
2 valgomieji šaukštai obelių aliejus (sviesto skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Šis receptas gimė todėl, kad liko nemažai keptos vištienos krūtinėlės faršo, paruošto žemaičių blynams. Nusprendžiau tokiu būdu jį tikslingai sunaudoti.

Išviriau stiklinę grikių kruopų su žiupsneliu druskos ir ,atvėsusius, sumaišiau su faršu (faršo buvo likę apie stiklinę) įmušiau 1 kiaušinį, įdėjau pora šaukštų miltų. Masė gavosi tokia, kad galėjau formuoti maltinukus. Įkaitinau keptuvėje aliejų ir apkepiau maltinukus iš abiejų pusių. Skonis buvo puikus.



Šaltinis: tai bajoriškų produktų, bajoriškas patiekalas. Grikiai ir vištiena būdavo plačiai naudojami Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje įvairiems patiekalams.

Populiariausi receptai šią savaitę

Grikių maltinukai su vištiena

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Šis receptas gimė todėl, kad liko nemažai keptos vištienos krūtinėlės faršo, paruošto žemaičių blynams. Nusprendžiau tokiu būdu jį tikslingai sunaudoti.

Išviriau stiklinę grikių kruopų su žiupsneliu druskos ir ,atvėsusius, sumaišiau su faršu (faršo buvo likę apie stiklinę) įmušiau 1 kiaušinį, įdėjau pora šaukštų miltų. Masė gavosi tokia, kad galėjau formuoti maltinukus. Įkaitinau keptuvėje aliejų ir apkepiau maltinukus iš abiejų pusių. Skonis buvo puikus.



Šaltinis: tai bajoriškų produktų, bajoriškas patiekalas. Grikiai ir vištiena būdavo plačiai naudojami Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje įvairiems patiekalams.

Receptą atsiuntė Almina
Reklama:

Komentarai (1)


  • Vėtra 2014-10-28 16:06

    Labai skanu, o dar su daržovių mišraine, tai niam niam.


Daugiau receptų