2 vienetai | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
500 gramų | daržovės |
1 vienetas | lauro lapų |
1 vienetas | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (grūdeliai) |
1 vienetas | kvapieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | druska (priskoninė) |
šiek tiek | žalumynų |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
300 gramų | žirniai (šaldyti) |
4 valgomieji šaukštai | grietinė |
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Cukinijų sriuba su kariu
- Baravykų sriuba
- Vasariška sriuba
- Sūrio sriuba
- Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
- Brokolių sriuba
- Pieniška žuvienė
- Trinta porų ir bulvių sriuba
- Kreminė krevečių sriuba
- Moliūgų sriuba
- Kaimiška sriubikė
- Alaus sriuba
- Pievagrybių sriuba
- Žirnių sriuba
- Avokadų sriuba su imbieru
- Itališka svogūnų sriuba
- Tiršta daržovių sriuba
- Trinta pievagrybių sriuba
- Trinta cukinijų sriuba
- Paprikų ir vištienos sriuba
Žirnių sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Daržovės,
500 gramų -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Juodieji pipirai, grūdeliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 vienetas -
Druska, priskoninė,
1 arbatinis šaukštelis - Žalumynai
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Žirniai, šaldyti,
300 gramų -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.