Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.

Žirnių sriuba
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
2 vienetai | svogūnai |
2 skiltelės | česnakas |
500 gramų | daržovės |
1 vienetas | lauro lapų |
1 vienetas | gvazdikėliai |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai (grūdeliai) |
1 vienetas | kvapieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | druska (priskoninė) |
šiek tiek | žalumynų |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
300 gramų | žirniai (šaldyti) |
4 valgomieji šaukštai | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sriuba su brokoliais
-
Grybų sriuba su sūriu
-
Dilgėlių sriubytė
-
Brokolių sriuba su pupomis
-
Tofu sriuba su daržovėmis
-
Juka
-
Daržovių sriuba
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Sriuba „Minestrone“
-
Kreminė krevečių sriuba
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Daržovių sriuba su šonine
-
Cukinijų sriuba su kariu
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
-
Perlinių kruopų košė
-
Daržovių sriuba
-
Pertrinta pievagrybių sriuba
-
Linos sriuba
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
Žirnių sriuba
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Svogūnai,
2 vienetai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Daržovės,
500 gramų -
Lauro lapai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai,
1 vienetas -
Juodieji pipirai, grūdeliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvapieji pipirai,
1 vienetas -
Druska, priskoninė,
1 arbatinis šaukštelis - Žalumynai
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Žirniai, šaldyti,
300 gramų -
Grietinė,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuluptus svogūnus ir česnaką supjaustyti kubeliais. Nuvalytas ir nuplautas daržoves supjaustyti mažais gabaliukais. Viską suberti į puodą (su žaluminais ir prieskoniais) ir pavirti 1 l vandens.
Nuovirą perkošti, o daržoves su šlakeliu skyščio pertrinti per sietelį ir vėl sukrėsti į nuovirą.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, pakepinti miltus, išmaišyti ir supilti nuovirą. Sriubą užvirinti ir pasūdyti.
Žirnelius nulieti šaltu vandeniu, suberti į sriubą ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Prieš patiekiant sriubą pagardinti grietine ir prieskoniais.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...