250 gramų | morkos |
250 gramų | žiediniai kopūstai |
250 gramų | šparagai |
250 gramų | bobausiai |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
2 arbatiniai šaukšteliai | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šiuolaikiška blėkų sriuba
- Žirnių sriuba lenkiškai
- Florentietiška špinatų sriuba
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Suomiška žuvienė
- Bananų sriuba
- Pupelių sriuba su miško grybais
- Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
- Žuvienė iš konservų
- Saldi agrastų sriuba
- Grybų sriuba
- Tiršta sūrio sriuba
- Tiršta bulvienė su mėsa
- Daržovių sriuba
- Itališka manų kruopų sriuba
- Burokėlių sriuba
- Vištienos sriuba
- Kaliaropių sriuba
- Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
- Aštri meksikietiška sriuba
Leipcigo daržovių šiupininė
- Paruošimo laikas:
-
Morkos,
250 gramų -
Žiediniai kopūstai,
250 gramų -
Šparagai,
250 gramų -
Bobausiai,
250 gramų -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai - Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos, pusiau perpjautos bulvės (smulkių galima nepjaustyti), žiedynais išskirstyti kopūstai, supjaustyti šparagai patroškinami truputį pasūdytame vandenyje su 0,5 šaukšto sviesto ir žiupsneliu cukraus. Bobausiai nuvalomi, gerai perplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir pastatomi virti. Beveik užviręs vanduo (grybai dažnai pamaišomi kiaurasamčiu, kad nusėstų smėlis) nupilamas. Dabar užpilama švariu vandeniu ir užvirinama. Po to grybai išverčiami į graibštą ir, nutekėjus vandeniui, sumaišomi su daržovėmis. Iš likusių miltų ir sviesto paruošiamas baltasis padažas, į jį įpilama truputį vandens, kuriame virė daržovės. Padažas sumaišomas su daržovėmis, įberiama petražolių lapelių. Prie šio valgio galima paduoti pjausnį ir virtas šviežias bulves.
Komentarai (6)
-
Dovile
2010-09-07 13:46
niam niam niam :-) :bravo: :pasiduodu: :juokauju:
-
(anonimas)
2009-07-29 15:12
:bloga: