| 250 gramų | morkos |
| 250 gramų | žiediniai kopūstai |
| 250 gramų | šparagai |
| 250 gramų | bobausiai |
| 1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kvietiniai miltai |
| 2 valgomieji šaukštai | petražolės (smulkintos) |
| šiek tiek | cukrus |
| šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Margaritos šaltibarščiai
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Žirnių sriuba
-
Pupelių sriuba
-
Svogūnų sriuba
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Moliūgų sriuba „Tau, mano meile“
-
Alaus sriuba
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais
-
Pieniška žuvienė
-
Lauko čili sriuba
-
Voveraičių sriuba
-
Šaltibarščiai
-
Meksikietiška čili sriuba
-
Žirnių sriuba lenkiškai
-
Arvydo barščiai su aviena
-
Pomidorų sriuba su mėsa
-
Vengriška žuvienė
-
Kreminė krevečių sriuba
Leipcigo daržovių šiupininė
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Morkos,
250 gramų -
Žiediniai kopūstai,
250 gramų -
Šparagai,
250 gramų -
Bobausiai,
250 gramų -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Kvietiniai miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Petražolės, smulkintos,
2 valgomieji šaukštai - Cukrus
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskustos, pusiau perpjautos bulvės (smulkių galima nepjaustyti), žiedynais išskirstyti kopūstai, supjaustyti šparagai patroškinami truputį pasūdytame vandenyje su 0,5 šaukšto sviesto ir žiupsneliu cukraus. Bobausiai nuvalomi, gerai perplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir pastatomi virti. Beveik užviręs vanduo (grybai dažnai pamaišomi kiaurasamčiu, kad nusėstų smėlis) nupilamas. Dabar užpilama švariu vandeniu ir užvirinama. Po to grybai išverčiami į graibštą ir, nutekėjus vandeniui, sumaišomi su daržovėmis. Iš likusių miltų ir sviesto paruošiamas baltasis padažas, į jį įpilama truputį vandens, kuriame virė daržovės. Padažas sumaišomas su daržovėmis, įberiama petražolių lapelių. Prie šio valgio galima paduoti pjausnį ir virtas šviežias bulves.
Komentarai (6)
-
Dovile
2010-09-07 13:46
niam niam niam :-) :bravo: :pasiduodu: :juokauju:
-
(anonimas)
2009-07-29 15:12
:bloga:
