Švarcvoldo vyšnių tortas
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
80 gramų kvietiniai miltai
180 gramų cukrus
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
500 mililitrų grietinėlės, 35%
6 vienetai kiaušiniai
80 gramų krakmolas
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
60 gramų kakava
4 valgomieji šaukštai likeris (vyšnių)
400 gramų vyšnios (šaldytos, be kauliukų)
50 gramų vyšnių sultys
50 gramų kokoso drožlės
Pertepimui:
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai krakmolas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų palaipsniui pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Tryniai išplakami šluotele su 2 valg. š. šilto vandens ir pastoviai plakant sumaišomi su išplaktais baltymais. Suberiami persijoti miltai, krakmolas, kakava, kepimo milteliai ir atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje 30 - 35 min. Iškepęs biskvitas 4-5 val. paliekamas pilnai atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas horizontaliai į tris dalis. Du apatiniai biskvito lakštai apšlakstomi vyšnių likeriu.
2.
Vyšnios lengvai atšildomos, supilamos į puodą storu dugnu, pabarstomos cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dedamos ant ugnies. Krakmolas išmaišomas su vyšnių sultimis, pamažu maišant supilamas ant vyšnių ir viskas pakaitinama, kol užverda. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.
3.
Atšaldyta grietinėlė išplakama su cukraus pudra.
4.
Ant apatinio biskvito lakšto užtepamas vyšnių pertepimas, uždengiama antru biskvito sluoksniu ir lengvai paspaudžiama. Užtepamas grietinėlės kremas ir dedamas trečias biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą, kad lakštai persigertų kremu.
5.
Apibarstome kokoso drožlėmis, puošti galima ir kitaip.

Populiariausi receptai šią savaitę

Švarcvoldo vyšnių tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai: Pertepimui:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų palaipsniui pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Tryniai išplakami šluotele su 2 valg. š. šilto vandens ir pastoviai plakant sumaišomi su išplaktais baltymais. Suberiami persijoti miltai, krakmolas, kakava, kepimo milteliai ir atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 22 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180°C temperatūroje 30 - 35 min. Iškepęs biskvitas 4-5 val. paliekamas pilnai atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas horizontaliai į tris dalis. Du apatiniai biskvito lakštai apšlakstomi vyšnių likeriu.

  2. Vyšnios lengvai atšildomos, supilamos į puodą storu dugnu, pabarstomos cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dedamos ant ugnies. Krakmolas išmaišomas su vyšnių sultimis, pamažu maišant supilamas ant vyšnių ir viskas pakaitinama, kol užverda. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.

  3. Atšaldyta grietinėlė išplakama su cukraus pudra.

  4. Ant apatinio biskvito lakšto užtepamas vyšnių pertepimas, uždengiama antru biskvito sluoksniu ir lengvai paspaudžiama. Užtepamas grietinėlės kremas ir dedamas trečias biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą, kad lakštai persigertų kremu.

  5. Apibarstome kokoso drožlėmis, puošti galima ir kitaip.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Rūta 2017-01-15 14:18

    Ačiū už puikų receptą!


Daugiau receptų