Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamas, net neturint patirties, nebrangus, skanus, vasariškas. Lengvai pagaminamas, net neturint patirties, nebrangus, skanus, vasariškas. Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 mililitrų sirupas (juodųjų serbentų, saldus, viršui)
200 gramų grietinėlės, 35% (puošimui)
Biskvitui:
320 gramų kvietiniai miltai
120 gramų cukrus
120 gramų rudasis cukrus
120 mililitrų pienas
120 mililitrų vanduo (užvirintas, karštas )
1 vienetas kiaušiniai
60 mililitrų augalinio aliejaus
3 valgomieji šaukštai kakava
1 žiupsnelis druska
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
0.5 arbatinio šaukštelio soda
šiek tiek acto (sodai nugesinti)
Pertepimui:
500 gramų uogos (braškės, serbentai, gervuogės)
370 gramų natūralaus jogurto
250 gramų grietinėlės (liesa)
180 gramų varškė (pusriebė)
150 gramų kondensuotas pienas
1 vienetas citrinos
20 gramų želatina
2 valgomieji šaukštai vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, kakava, druska, kepimo miltelius ir sodą, nugesintą actu.
2.
Kiaušinius kiek paplakti su cukrumi ir aliejumi. Tuomet pakaitomis į masę įmaišyti tai pieno, tai miltų masės, visko pilant po truputį. Tada įmaišyti labai karštą vandenį. Supilti į atsegamą torto formą.
3.
Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.
4.
Iškepusį biskvitą atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis. Man torto reikėjo po kelių valandų, tai aš biskvitus dar sulaisčiau (saikingai) serbentų kompotu, pagardintu citrina. Bet, jei tortas bus laikomas šaldytuve per naktį, kas labai rekomenduotina, tai biskvitas ir taip bus pakankamai minkštas.
5.
Uogas nuplauti, perrinkti, stambesnes perpjauti į kelias dalis.
6.
Kremui želatiną paruošti pagal instrukciją ant pakuotės.
7.
Jogurtą, grietinėlę, varškę, kondensuotą pieną sutrinti su vaniliniu cukrumi. Galiausia įspausti citrinos sulčių ir nuolat maišant plona srovele supilti tris ketvirtadalius atvėsusios želatinos. Ketvirtadalį jos atsidėti raudonam sluoksniui.
8.
Tortą sluoksniuoti - biskvitas, kremas, apibertas uogų gabaliukais, biskvitas, kremas...Palikti apstingti šaldytuve.
9.
Sirupą sumaišyti su likusią želatiną ir šlakeliu citrinos sulčių. Užpilti ant torto, tolygiai paskirstyti. Palaikyti tortą šaltai geriausia per naktį.
10.
Puošiau aš cukrumi (pagal skonį), plakta grietinėle, uogomis, baltu šokoladu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Jogurtinis tortas su vasaros uogomis

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Biskvitui: Pertepimui:
Autoriaus žodis: Lengvai pagaminamas, net neturint patirties, nebrangus, skanus, vasariškas. Regina
Gaminimo eiga:
  1. Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, kakava, druska, kepimo miltelius ir sodą, nugesintą actu.

  2. Kiaušinius kiek paplakti su cukrumi ir aliejumi. Tuomet pakaitomis į masę įmaišyti tai pieno, tai miltų masės, visko pilant po truputį. Tada įmaišyti labai karštą vandenį. Supilti į atsegamą torto formą.

  3. Kepti 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.

  4. Iškepusį biskvitą atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis. Man torto reikėjo po kelių valandų, tai aš biskvitus dar sulaisčiau (saikingai) serbentų kompotu, pagardintu citrina. Bet, jei tortas bus laikomas šaldytuve per naktį, kas labai rekomenduotina, tai biskvitas ir taip bus pakankamai minkštas.

  5. Uogas nuplauti, perrinkti, stambesnes perpjauti į kelias dalis.

  6. Kremui želatiną paruošti pagal instrukciją ant pakuotės.

  7. Jogurtą, grietinėlę, varškę, kondensuotą pieną sutrinti su vaniliniu cukrumi. Galiausia įspausti citrinos sulčių ir nuolat maišant plona srovele supilti tris ketvirtadalius atvėsusios želatinos. Ketvirtadalį jos atsidėti raudonam sluoksniui.

  8. Tortą sluoksniuoti - biskvitas, kremas, apibertas uogų gabaliukais, biskvitas, kremas...Palikti apstingti šaldytuve.

  9. Sirupą sumaišyti su likusią želatiną ir šlakeliu citrinos sulčių. Užpilti ant torto, tolygiai paskirstyti. Palaikyti tortą šaltai geriausia per naktį.

  10. Puošiau aš cukrumi (pagal skonį), plakta grietinėle, uogomis, baltu šokoladu.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų