Lietinių tortas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| Kremui: | ||
| 250 gramų | grietinėlės, 35% | |
| 150 gramų | jogurtas | |
| 50 gramų | cukrus | |
| 15 gramų | želatina | |
| Biskvitui: | ||
| 400 mililitrų | pienas | |
| 160 gramų | miltai | |
| 1 vienetas | kiaušiniai | |
| 10 gramų | sviestas | |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
| 1 žiupsnelis | druska | |
| Papuošimui: | ||
| šiek tiek | vaisiai (ar uogos) | |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
2.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
3.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
4.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Mandarinius
-
Lukos želė tortas
-
Vyšnių tortas
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Lilės tortas
-
Tortas Voratinklis
-
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Tortas "Grietinė"
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Medaus tortukas
-
Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
-
Mano Napaleonas
-
Blynų tortukas
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Gardus tortas
-
Tortas "Rafaelo"
-
Braškių tortas
-
Gaivus varškės tortelaitis
Lietinių tortas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
250 gramų -
Jogurtas,
150 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
400 mililitrų -
Miltai,
160 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
10 gramų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Vaisiai, ar uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
