
Lietinių tortas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Kremui: | ||
250 gramų | grietinėlės, 35% | |
150 gramų | jogurtas | |
50 gramų | cukrus | |
15 gramų | želatina | |
Biskvitui: | ||
400 mililitrų | pienas | |
160 gramų | miltai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
10 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | vaisiai (ar uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
2.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
3.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
4.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tiramisu tortukas
-
Morkų tortas
-
Ananasų tortas
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Sausainių tortas
-
Grietinėlės tortas
-
Sūrio desertas
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Tortukas "Gaiva"
-
Aušros želė tortas
-
Jogurtinis tortas
-
Kalėdinis tortas
-
Tortas Napoleonas
-
Tortas su šokoladu
-
Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
-
Tortas "Greitukas"
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Šokoladinis kokosinis tortas
-
Medaus tortas
-
Graikų pyragas
Lietinių tortas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
250 gramų -
Jogurtas,
150 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
400 mililitrų -
Miltai,
160 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
10 gramų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Vaisiai, ar uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...