Lietinių tortas
AUTORIUS:
Monika
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Kremui:
50 gramų cukrus
150 gramų jogurtas
250 gramų grietinėlės, 35% (riebi)
15 gramų želatina
Papuošimui:
šiek tiek vaisiai (ar uogos)
Biskvitui:
160 gramų miltai
400 mililitrų pienas
1 vienetas kiaušiniai
10 gramų sviestas
1 žiupsnelis druska
2 arbatiniai šaukšteliai cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
2.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
3.
Į miltus, plakant, supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
4.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lietinių tortas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Kremui: Papuošimui: Biskvitui:
Gaminimo eiga:
  1. Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.

  2. Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.

  3. Į miltus, plakant, supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.

  4. Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.

Receptą atsiuntė Monika
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų