
Lietinių tortas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Kremui: | ||
250 gramų | grietinėlės, 35% | |
150 gramų | jogurtas | |
50 gramų | cukrus | |
15 gramų | želatina | |
Biskvitui: | ||
400 mililitrų | pienas | |
160 gramų | miltai | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
10 gramų | sviestas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | cukrus | |
1 žiupsnelis | druska | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | vaisiai (ar uogos) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
2.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
3.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
4.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Sacher tortas Kalėdoms
-
Nekeptas tortas su braškėmis
-
Sūrio pyragas
-
Nekeptas serbentinis varškės tortas
-
Vasariškas tortas
-
Smaližiukas
-
Šaltas tortukas
-
Tortas su šokoladu
-
Gardus tortas
-
Kopūstų tortas
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Kreminis tortas su vyšniomis
-
Sezamo gardumynas
-
Tortas ale Tiramisu
-
Lilės tortas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Morkų tortas
-
Medaus tortas
-
Grietinėlės pyragas
Lietinių tortas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
250 gramų -
Jogurtas,
150 gramų -
Cukrus,
50 gramų -
Želatina,
15 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Pienas,
400 mililitrų -
Miltai,
160 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Sviestas,
10 gramų -
Cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Druska,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Vaisiai, ar uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.
Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.
Į miltus plakant supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.
Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...