
2 stiklinės | sausainiai (selgos smulkinti) |
1 stiklinė | žemės riešutai (smulkinti, sūdyti) |
1 stiklinė | cukrus |
85 gramai | sviestas |
500 gramų | sūris (original philadelphia sūrio) |
2 lašai | vanilė (esencijos) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 stiklinė | grietinė (neriebios) |
4 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | karamelė (papuošimui) |
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. 30x20cm formą ištiesti folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, pusę stiklinės smulkintus riešutus, 1/4 stiklinės cukraus ir sviestą; sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.
3. Į atskirą dubenį sudėti philadelphios sūrį, stiklinę cukraus, vanilę ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti, bet nedaug. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti ~35min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.
Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Naminiai ledai su braškėmis
-
Sloksniuotas braškių desertas
-
Avokadų ir citrinų desertas
-
Žiemos skanumynas
-
Varškės pyragas "Draugystė"
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Desertine varškė
-
Aušros želė tortas
-
Šokoladinis tortas
-
Ledų ir kolos kokteilis
-
Gervuogių musas
-
Persikų tyrės želė su serbentais
-
Duonos putėsiai
-
Šokoladiniai ledai
-
Desertinė varškytė
-
Kokteilis „Vampyro aistra“
-
Želė tortas
-
Arvydo varškės desertas
-
Biramisu
-
Aronijų ir obuolių želė
Sūrio tortas

- Paruošimo laikas:
-
Sausainiai, selgos smulkinti,
2 stiklinės -
Žemės riešutai, smulkinti, sūdyti,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Sviestas,
85 gramai -
Sūris, original philadelphia sūrio,
500 gramų -
Vanilė, esencijos,
2 lašai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Grietinė, neriebios,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai - Karamelė, papuošimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. 30x20cm formą ištiesti folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, pusę stiklinės smulkintus riešutus, 1/4 stiklinės cukraus ir sviestą; sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.
3. Į atskirą dubenį sudėti philadelphios sūrį, stiklinę cukraus, vanilę ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti, bet nedaug. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti ~35min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.
Skanaus :)
Komentarai (5)
-
Kristina
2015-12-20 15:36
labai puikus ir skanus tortas, pati ir labai gerai gerai gavosi,susivalge labai greitai
-
Marija
2014-03-19 06:01
Philadelphia surio nelabai pakeisite, kad butu butent tas skonis... bet galima maskarpone :)
Karamele galima pasigaminti verdant kondensuota piena arba "rududu"
-
milda
2014-02-17 19:59
o gal žinote, kuo būtų galima philadelphia sūrį pakeisti?
-
liudmula
2014-01-21 15:14
O karamele kaip pagamint?