Mėsos kukuliai pomidorų padaže
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Pomidorų padažui galite naudoti konservuotus ar trintus pomidorus. Be to, kiaulienos faršą galite keisti vištienos ar jautienos faršu, ar kelių faršų mišiniu. Receptas iš Pomidorų padažui galite naudoti konservuotus ar trintus pomidorus. Be to, kiaulienos faršą galite keisti vištienos ar jautienos faršu, ar kelių faršų mišiniu. Receptas iš mano blogo:lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų faršas
1 vienetas kiaušiniai
1 sauja džiūvėsėliai
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
1 arbatinis šaukštelis česnako granulės
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.5 arbatinio šaukštelio pipirai
Padažui:
1.5 kilogramo pomidorai (nuplikytų, nuluptų)
2 vienetai svogūnai
150 mililitrų vanduo
1 galva česnakas
5 valgomieji šaukštai pomidorų padažas
1 valgomasis šaukštas cukrus
2 arbatiniai šaukšteliai kakava
1 arbatinis šaukštelis džiovintas bazilikas
1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
0.5 arbatinio šaukštelio malta saldžioji raudonoji paprika
3 žiupsneliai druska
3 žiupsneliai juodieji pipirai
Patiekiant:
300 gramų makaronai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Mėsos kukuliai: mėsą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais (pagal skonį). Iš faršo masės formuojame mažus kukuliukus, maždaug 4 cm skersmens ir dedame į sviestu pateptą orkaitės skardą. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min, kol apskrunda.
2.
Padažas: pomidorus supjaustyti kubeliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės, tuomet sudėti susmulkintą česnaką, ir dar pakepinti apie 4 min. Po to sudėti pomidorus, viską troškinti apie 20 min, įdėti pomidorų padažo, prieskonių, cukraus, kakavos, supilti vandenį. Viską išmaišyti ir dar patroškinti ~10 min. Padažas turi būti gana skystokas, su mažais pomidorų gabaliukais.
3.
Kai mėsos kukuliai iškeps, juos sudėti į kepimo formą aukštais kraštais, užpilti pagamintu padažu (galima užberti sūrio, jei mėgstate) ir dar pakepinti orkaitėje 180 C temperatūroje ~15 min.
4.
Makaronus išvirti, nusunkti ir patiekti su mėsos kukuliais. Jei mėgstate – apibarstykite žalumynais. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Padažui: Patiekiant:
Autoriaus žodis: Pomidorų padažui galite naudoti konservuotus ar trintus pomidorus. Be to, kiaulienos faršą galite keisti vištienos ar jautienos faršu, ar kelių faršų mišiniu. Receptas iš ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Mėsos kukuliai: mėsą sumaišome su kiaušiniu, džiūvėsėliais, prieskoniais (pagal skonį). Iš faršo masės formuojame mažus kukuliukus, maždaug 4 cm skersmens ir dedame į sviestu pateptą orkaitės skardą. Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min, kol apskrunda.

  2. Padažas: pomidorus supjaustyti kubeliais. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir pakepinti keptuvėje su aliejumi, kol suminkštės, tuomet sudėti susmulkintą česnaką, ir dar pakepinti apie 4 min. Po to sudėti pomidorus, viską troškinti apie 20 min, įdėti pomidorų padažo, prieskonių, cukraus, kakavos, supilti vandenį. Viską išmaišyti ir dar patroškinti ~10 min. Padažas turi būti gana skystokas, su mažais pomidorų gabaliukais.

  3. Kai mėsos kukuliai iškeps, juos sudėti į kepimo formą aukštais kraštais, užpilti pagamintu padažu (galima užberti sūrio, jei mėgstate) ir dar pakepinti orkaitėje 180 C temperatūroje ~15 min.

  4. Makaronus išvirti, nusunkti ir patiekti su mėsos kukuliais. Jei mėgstate – apibarstykite žalumynais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų