Tortas Napoleonas
AUTORIUS:
Agnė
Porcijų skaičius: 22
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 22
500 gramų margarinas
700 gramų miltai
60 gramų grietinė
1 vienetas kiaušiniai
1 žiupsnelis druska
400 gramų sviestas
240 gramų cukraus pudra
160 gramų kondensuotas pienas (arba kakavos konsentratas, vaisių sirupas, konjakas, vanilinas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.
2.
Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.
3.
Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.

Populiariausi receptai šią savaitę

Tortas Napoleonas

  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 22
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Ant lentos išsijojami miltai, į juos dedamas gabalais supjaustytas atšaldytas margarinas, pilama pasūdyta grietinė, įmušamas kiaušinis ir kapojama ilgu peiliu tol, kol nelieka sausų miltų, o margarino gabalėliai pasidaro maždaug 1 cm dydžio.

  2. Tešla suspaudžiama į vieną gabalą ir 2-3 valandas palaikoma šaltai. Po to nespaudžiant ji kočiojama 5-7 mm storio lakštais. Lakštai dedami į vandeniu suvilgytas skardas, subadomi, kad nesideformuotų, ir iškepami (kol parus) 180 laipsnių orkaitėje.

  3. Sviestas išsukamas iki baltumo. Sukant po šaukštą suberiamas miltinis cukrus, po to dalimis supilamas iki 25 laipsnių temperatūros pašildytas kondensuotas pienas arba kakavos koncentratas, vaisių sirupas. Baigiant sukti įpilama konjako arba vanilino.

Receptą atsiuntė Agnė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų