1 stiklinė | riešutai |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
150 gramų | miltai |
120 gramų | sviestas |
120 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | medus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Graikų pyragas
- Šokoladinis Velykų tortas
- Tortas su uogienės padažu
- Medaus tortas
- Vasariškas tortas
- Šokoladinis tortas
- Aguoninis tortas
- Tortas "Vasaros prisilietimas"
- Bananinis tortas-pyragas
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Naminis Raffaello tortas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Maskarponės sūrio ir želė tortas
- Tortas "Pavasaris"
- Pyragas „Sniegas“
- Smaližiukas
- Tortas Mylimiausiajam
- Vaflių tortas "Greitukas"
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
Riešutinis tartas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Riešutai,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Miltai,
150 gramų -
Sviestas,
120 gramų -
Cukrus,
120 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Medus,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminame krepšelį: sviestą išminkome su cukrumi ir beriame miltus. Tada pilame jau išplakta kiaušinį. Minkome tešlą.
Į pasirinktą formą dedame plonai iškočiotą tešlą. Užlenkiame galus, kad ši nenuslystų.
Kepame 150 C temperatūros orkaitėje, kol krašteliai gražiai parunda.
Pakepiname riešutus.
Verdame grietinėlę, cukrų ir medų, aukštame puode, nes karamelė ims putoti. Neleidžiant užvirti, paverdame apie 6 minutes.
Gautą karamelę sumaišome su riešutais ir pilame į iškeptą krepšelį.
Kepame orkaitėje iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Komentarai (1)
-
MArija
2016-04-29 22:29
Sitas mano megstamiausias