7 valgomieji šaukštai | miltai (SPELTA) |
5 vienetai | kiaušiniai |
6 valgomieji šaukštai | cukrus |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
500 gramų | grietinė |
2 pakeliai | standiklio (grietinėlės) |
šiek tiek | cukrus (kremui, pagal skonį) |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
1 sauja | riešutai |
1 sauja | pabarstukai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Šaltą grietinę gerai išplakti, dėti standiklį ir cukrų (pagal skonį, dar galima įdėti truputį citrinos rūgšties).
Populiariausi receptai šią savaitę
- Blynų tortas
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Tortas su sviestiniu kremu
- Tortas su konservuotais persikais
- Valentino dienos tortas ,,Myliu tave''
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Gaivus mango tortas
- Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
- Pascha
- Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
- Kakavinis Napoleonas
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Nekeptas tortas su braškėmis
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Tortas mažyliams
- Tortas su maskarponės sūriu
- Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
- Tortas meilės dienai
Tortas "Žvaigždė"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai, SPELTA,
7 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Cukrus,
6 valgomieji šaukštai - Druska
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
500 gramų -
Standiklis, grietinėlės,
2 pakeliai - Cukrus, kremui, pagal skonį
-
Kakava,
3 valgomieji šaukštai -
Riešutai,
1 sauja -
Pabarstukai,
1 sauja -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, berti miltus, persijotus su kepimo milteliais, druską, pilti aliejų, dėti kakavą ir maišyti iki vientisos masės.
Paruoštą tešlą pilti į kepimo formą ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol medinis pagaliukas, jį įsmeigus, bus sausas.
Kremas:
Šaltą grietinę gerai išplakti, dėti standiklį ir cukrų (pagal skonį, dar galima įdėti truputį citrinos rūgšties).Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjauti į tris dalis, sutepti kremu, ir papuošti riešutais bei pabarstukais.