
Pagrindui: | ||
300 gramų | sausainiai | |
100 gramų | sviestas | |
50 gramų | žemės riešutai (smulkintų) | |
Kremui: | ||
500 gramų | mascarpone sūris (arba filadelfijos) | |
300 gramų | šokoladinis riešutų kremas | |
200 mililitrų | grietinėlės | |
1 stiklinė | uogos (naudojau vyšnias) | |
50 gramų | cukrus | |
40 mililitrų | pienas | |
35 gramai | želatina | |
šiek tiek | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kokosinė širdelė šokolade
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Tortas su maskarponės sūriu
-
Tortas "Karamelės lašas"
-
Tortas iš krekerių "Žuvytės"
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Nugos tortas
-
Nekeptas serbentinis varškės tortas
-
Saldus pyragas
-
Vaisinis bananų - mandarinų tortas
-
Tortas - Pavasarinis Napoleonas
-
Vaflių tortas "Greitukas"
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Smaližiukas
-
Vaflinis pyragas
-
Riešutinis tartas
-
Sūrio pyragas
-
Vaflių tortas
-
Tortas Napoleonas
-
Ananasų tortas
Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Sausainiai,
300 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Žemės riešutai, smulkintų,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mascarpone sūris, arba filadelfijos,
500 gramų -
Šokoladinis riešutų kremas,
300 gramų -
Grietinėlė,
200 mililitrų -
Uogos, naudojau vyšnias,
1 stiklinė -
Cukrus,
50 gramų -
Pienas,
40 mililitrų -
Želatina,
35 gramai - Vanduo
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Elektriniu smulkintuvu sutrinkite bendrame inde sausainius, riešutus ir lydytą sviestą. Paruoštą masę paskirstykite formoje. Kad sausainių pagrindas sukietėtų, kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 5 minutes.
Atskirame indelyje sumaišykite želatiną su vandeniu. Naudodami elektrinį plakiklį, bendrame inde suplakite sūrio kremą. Pridėkite 150 g šokoladinio kremo Nutella praskiesto 100 ml grietinėle ir viską gerai sumaišykite (žiūrėkite video recepte, kaip mes tai darome). ⅔ paruoštos želatinos sumaišykite su šiltu pienu ir įpilkite į sūrio masę. Paruoštą masę tolygiai paskirstydami tepkite ant sausainių pagrindo sluoksnio. Kad masė sukietėtų, palikite šaldytuve bent 15 minučių.
Atskirame dubenėlyje 150g šokoladinio kremo Nutella sumaišykite su 100 ml grietinėle. Gautą masę tolygiai paskirstykite po visą pyrago paviršių. Kad masė sukietėtų, palikite šaldytuve bent 15 minučių.
Į uogas įberkite cukrų, pavirkite maždaug 5 minutes (video recepte mes naudojame šaldytas vyšnias). Dar į karštas uogas įdėkite ⅓ paruoštos želatinos ir sumaišykite. Užpilkite ant viduriniojo sluoksnio. Paruoštą pyragą palikite šaldytuve ne mažiau 3 valandų. Nepamiškite pažiūrėti video receptą, kaip mes gaminame.