
1 kilogramas | braškės |
4 vienetai | kiaušiniai |
120 gramų | cukrus |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
100 gramų | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
700 gramų | grietinė (40% riebumo) |
100 gramų | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tortas "BRAŠKĖ"
-
Šokoladinis kokosinis tortas
-
Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
-
Biskvitinis tortas su glazūra
-
Saldus pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Vasariškas tortas
-
Vaisių tortas
-
Angliškas tortas
-
Tortas "Vasaros prisilietimas"
-
Vaflių tortas
-
Vyniotinis su margu įdaru
-
Tortas "Seklyčia"
-
Riešutinis tartas
-
Tortas "Bounty"
-
Tortas su braškėmis
-
Vyniotinis su Filadelfijos sūriu ir vyšniomis
-
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
-
Gaivus varškės tortukas su vyšniomis
-
Tortas su šokoladu
Braškių tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Braškės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
120 gramų - Vanilinis cukrus
-
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė, 40% riebumo,
700 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Biskvitas:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.Kremas:
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.Sluoksniavimas:
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Komentarai (3)
-
mmm
2014-07-09 15:45
Kaip dabar noreciau :)
-
JURATE
2014-07-09 14:31
Gardumėlis... :)