1 kilogramas | braškės |
4 vienetai | kiaušiniai |
120 gramų | cukrus |
šiek tiek | vanilinis cukrus |
100 gramų | kvietiniai miltai |
1 valgomasis šaukštas | krakmolas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
700 gramų | grietinė (40% riebumo) |
100 gramų | cukraus pudra |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinis tortas
- Trupiniai grietinėlėje
- Tortas - Pavasarinis Napoleonas
- Vyniotinis su margu įdaru
- Vaikiškas meduoliukas
- Pyragas „Sniegas“
- Grietinėlės tortas
- Šaltas tortukas
- Tortas “Snickers”
- Morenginis tortas su žemės riešutais
- Meile alsuojantis tortas
- Biskvitinis tortas su glazūra
- Sausainių tortas
- Torčiukas "vaikučiukas"
- Rosanos skruzdėlynas
- Braškinis tortas
- Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
- Šokoladinio riešutų kremo sūrio pyragas
- Lukos želė tortas
- Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
Braškių tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Braškės,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus,
120 gramų - Vanilinis cukrus
-
Kvietiniai miltai,
100 gramų -
Krakmolas,
1 valgomasis šaukštas -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Grietinė, 40% riebumo,
700 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Biskvitas:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius ištrinti su cukrumi, baltymus išplakti iki standžių putų. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Tada sumaišyti su tryniais ir išmaišyti.Galiausiai po truputi sudėti baltymus. Kepti 200°C temp. apie 15 - 20 min. (priklauso nuo orkaitės). Iškepusį ir atvėsusį perpjauti į dvi dalis.Kremas:
Į indą sudėti grietinę, cukraus pudrą ir supilti citrinos sultis. Plakti su elektriniu plakikliu iki kol pasidarys kremas. Bet plakti neskubant, kad nepasidarytu sviestas.Sluoksniavimas:
Biskvito nesulaistome. Grietinė turėtu susigerti į biskvitą. Ant biskvito tepame kremą, dedame braškes, vėl biskvitas, tepame kremą ir dedame braškes. Surinktą tortą paliekame kambario temperatūroje, kad susigertų grietinė. Sekančią dieną galima valgyti :) Gaivaus torto :)
Komentarai (3)
-
mmm
2014-07-09 15:45
Kaip dabar noreciau :)
-
JURATE
2014-07-09 14:31
Gardumėlis... :)