
250 mililitrų | pienas |
0.5 arbatinio šaukštelio | kardamonas |
50 mililitrų | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
25 gramai | mielės |
750 mililitrų | kvietiniai miltai |
100 gramų | sviestas (arba margarinas) |
6-8 nulupti obuoliai
100 ml cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 mažas kiaušinis
50 ml grietinėlės (saldžios)
Ištirpink sviestą ir, supylus į jį pieną, pakaitink iki 37 temperatūros (rankos šiltumo apytikriai, bet ne daugiau).
Sudėk į pieną su sviestu kardamoną, cukrų, mieles, miltus ir druską.
Suminkyk tešlą ir, ją pridengus rankšluosčiu, palik pakilti 30 min.
Įkaitink orkaitę iki 200 C temperatūros.
Iškočiok plonai tešlą ir dėk ją į kepimo popierium išklotą skardą.
Nulupus ir išėmus sėklalizdžius iš obuoliu, supjaustyti juos gana plonom skiltelėm.
Obuolių skilteles dėti vieną prie kitos taip ant iškočiotos tešlos taip, kad uždengtų visą tešlą paliekant 1 cm pločio kraštelius. Užbarstyti cukrų, sumaišytą su cinamonu.
Gerai sumaišius kiaušinį su grietinėle, tolygiai užpilti ant obuolių.
Kepti 20-30 minučių kol obuoliai suminkštės ir pyrago kraštai įgaus spalvą, būdingą iškepusiam pyragui.
Ataušusį pyragą pjaustyti rombeliais. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Traškius
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Braškių ir bananų pyragas
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Morkų pyragas
-
Dieviškas obuolių pyragas
-
Aguoninis pyragas
-
Šlapias pyragas
-
Citrininis pyragas
-
Plokštainis "Čigonas"
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Trijų skonių pynė
-
Morkų pyragas
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Citrininis varškės pyragas su kakava
-
Šimtalapis su razinomis
-
Olandiškas ryžių pyragas
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Norvegiška tuno pynė
-
Skonio kelias su abrikosais
Mielinis pyragas su obuoliais

- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
250 mililitrų -
Kardamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
50 mililitrų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Mielės,
25 gramai -
Kvietiniai miltai,
750 mililitrų -
Sviestas, arba margarinas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui:
6-8 nulupti obuoliai
100 ml cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 mažas kiaušinis
50 ml grietinėlės (saldžios)
Ištirpink sviestą ir, supylus į jį pieną, pakaitink iki 37 temperatūros (rankos šiltumo apytikriai, bet ne daugiau).
Sudėk į pieną su sviestu kardamoną, cukrų, mieles, miltus ir druską.
Suminkyk tešlą ir, ją pridengus rankšluosčiu, palik pakilti 30 min.
Įkaitink orkaitę iki 200 C temperatūros.
Iškočiok plonai tešlą ir dėk ją į kepimo popierium išklotą skardą.
Nulupus ir išėmus sėklalizdžius iš obuoliu, supjaustyti juos gana plonom skiltelėm.
Obuolių skilteles dėti vieną prie kitos taip ant iškočiotos tešlos taip, kad uždengtų visą tešlą paliekant 1 cm pločio kraštelius. Užbarstyti cukrų, sumaišytą su cinamonu.
Gerai sumaišius kiaušinį su grietinėle, tolygiai užpilti ant obuolių.
Kepti 20-30 minučių kol obuoliai suminkštės ir pyrago kraštai įgaus spalvą, būdingą iškepusiam pyragui.
Ataušusį pyragą pjaustyti rombeliais. Skanaus!