1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Ledai su migdolais
- Lemon posset
- Obuolių sulčių sriuba
- Desertinis tortas
- Karštos bulvių salotos
- Ledai ''Skanumėlis''
- Bananai šokolade
- Vaisių ir riešutų saldainiukai
- Želė su vaisiais
- Mascarpone pyragaičiai
- Greitas sausaininis pyragas
- Gaivios vaisių salotos su drakono vaisiumi (kertuočiu)
- Lukos želė tortas
- Gaivus gardėsis "Avietėlė"
- Naminė karamelė
- Plakta grietinėlė su uogomis
- Gaivus varškės desertas su vaisiais
- Varškės desertas su vaisiais
- Vaisių desertas
Viskio karamelė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Komentarai