
Viskio karamelė
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
2.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
3.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
4.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
5.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aronijų ir obuolių želė
-
Vaflių tortas su uogiene ir sutirštintu pienu
-
Grietinėlė su braškėmis
-
Rageliai su kremu ir šilauogemis
-
Juodasis tinginys
-
Šokoladiniai ledai
-
Citrininis kukis
-
Gaivus varškės desertas su vaisiais
-
Vasariškas želė desertas
-
Tinginys su riešutais
-
Vaisiniai ežiukai
-
Ledų ir kolos kokteilis
-
Citrinų šerbetas
-
Abrikosų šerbetas
-
Braškių pienas
-
Gervuogių musas
-
Želė desertas su uogiene
-
Jogurto ledai
-
Ananasų kukuliukai
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
Viskio karamelė
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Emilija
Gaminimo eiga:
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Reklama:
Komentarai (1)
-
Achogolikas
2024-12-19 08:17
Prisibuharinau karamele liuks
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...