1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
- Braškių svajonė
- Kukurūzų dribsnių lizdeliai
- Uogienės putėsiai
- Margas varškės desertas
- Avietinė pasaka
- Želė desertas su uogiene
- Džiovintų vaisių rutuliukai
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis
- Braškių pienas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Bananai šokolade
- Varškės desertas
- Naminiai ledai
- Vaisinis kremas
- Obuolių tortas su varške
- Desertinė varškytė
- Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
- Gardūs braškiniai ledai
Viskio karamelė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Komentarai