
Viskio karamelė
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
2.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
3.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
4.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
5.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės skanėstas
-
Ananasų kukuliukai
-
Vasariškas desertas
-
Gaivus užkandėlis
-
Sloksniuotas braškių desertas
-
Tinginys tarp aguonų
-
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Kaimiški ledai
-
Braškių grietinėlė
-
Vaisiniai saldainiai
-
Karamelinės lazdelės
-
Obuolių šerbetas
-
Citrininis kukis
-
Vaisių salotos
-
Uogienės putėsiai
-
Vasariškas desertas
-
Nekeptas sausainių tortas su chalva
-
Varškės sufle su vaisiais
-
Greitas sausaininis pyragas
Viskio karamelė
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai
Emilija
Gaminimo eiga:
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai