
Viskio karamelė
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
2.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
3.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
4.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
5.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Želė desertas su maskarponės kremu
-
Tortas su uogienės padažu
-
Plakti ledai
-
Varškės sūris su žele
-
Citrininis tiramisu
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Juodųjų serbentų sausainiai
-
Vasariškas desertas
-
Plikyti pyragaičiai su kremu
-
Braškių putėsiai su manų kruopomis
-
Braškių desertas per minutę
-
Tinginėlis
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Nekeptas sausainių tortas su chalva
-
Keptų bananų ir ledų desertas
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Gaivus desertas
-
Abrikosų šerbetas
-
Sezaminis gardėsis
-
Grietinėlės ledai su vanile
Viskio karamelė
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Emilija
Gaminimo eiga:
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Reklama:
Komentarai (1)
-
Achogolikas
2024-12-19 08:17
Prisibuharinau karamele liuks
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...