
Viskio karamelė
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė | cukrus |
0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
2.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
3.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
4.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
5.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Persikų desertas
-
Šokolado putėsiai
-
Dr. Oetker keksiukai su pudingo įdaru
-
Desertinė avižinė košė
-
Cake pops‘ai
-
Jogurto ledai
-
Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
-
Grietinėlės pyragas
-
Mini kreminio sūrio pyragėliai
-
Želė su vaisiais
-
Grietinės želė su bananais
-
Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
-
Vaflių tortas
-
Šokoladinis tortas
-
Lemon posset
-
Naminiai ledai
-
Desertine varškė
-
Aviečių sulčių drebučiai
-
Aistės jogurto pyragas
-
Saldus užkandis
Viskio karamelė
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Emilija
Gaminimo eiga:
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai