Viskio karamelė
AUTORIUS:
Emilija
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Ši karamelė sušildys ir pagardins kiekvieną patiekalą - blynus, ledus, pyragą, karštą šokoladą. Ši karamelė sušildys ir pagardins kiekvieną patiekalą - blynus, ledus, pyragą, karštą šokoladą. Emilija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1 stiklinė cukrus
0.5 stiklinės grietinėlės, 35%
2 valgomieji šaukštai sviestas
2 valgomieji šaukštai viskis (ar burbonas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
2.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
3.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
4.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
5.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Viskio karamelė

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Ši karamelė sušildys ir pagardins kiekvieną patiekalą - blynus, ledus, pyragą, karštą šokoladą. Emilija
Gaminimo eiga:
  1. Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.

  2. Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.

  3. Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.

  4. Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.

  5. Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.

Receptą atsiuntė Emilija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų