Viskio karamelė
Porcijų skaičius:
10
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
| 1 stiklinė | cukrus |
| 0.5 stiklinės | grietinėlės, 35% |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 2 valgomieji šaukštai | viskis (ar burbonas) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
2.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
3.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
4.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
5.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Naminiai ledai
-
Tiramisu
-
Vaisių desertas su grietinėle
-
Duonos putėsiai
-
Ledai su migdolais
-
Šeivamedžių grietinėlės putėsiai su žaliosiomis citrinomis
-
Želė desertas su uogiene
-
Aguonų sūris su razinomis
-
Jogurtinių ledų tortukas
-
Vyšnių želė
-
Rageliai su kremu ir šilauogemis
-
Gaivus kokosinis desertas
-
Aistės jogurto pyragas
-
Avokadų ir citrinų desertas
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
-
Biramisu
-
Pudingas
-
Grietinėlės ledai
-
Džiovintų vaisių rutuliukai
-
Varškės pyragas "Draugystė"
Viskio karamelė
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Grietinėlė, 35%,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Viskis, ar burbonas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Emilija
Gaminimo eiga:
Į nedidelį sausą puodą suberiame cukrų ir kaitiname ant mažos ugnies. Jį reikia prižiūrėti - nemaišome, bet vis pasukiojame puodą, kad cukrus ištirptų tolygiai. Kaitiname tol, kol cukrus ištirps ir taps auksinės spalvos.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir supilame grietinėlę. Pilame po truputį, nes viskas labai putos - taip ir turi būti. Gerai išmaišome.
Puodą vėl dedame ant ugnies ir sudedame sviestą, maišome tol, kol sviestas ištirps.
Nukeliame puodą nuo ugnies ir įmaišome viskį.
Truputį atvėsusią karamelę supilame į stiklainį ir laikome šaldytuve. Prieš vartojimą palaikyti kambario temperatūroje, kad suskystėtų. Dar skaniau - pašildyti.
Reklama:
Komentarai (1)
-
Achogolikas
2024-12-19 08:17
Prisibuharinau karamele liuks
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
