Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!

Meduoliukas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | kvietiniai miltai |
500 gramų | medus |
500 gramų | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | prieskoniai (meduoliams) |
100 gramų | apelsinų (žievelė, kapota) |
100 gramų | riešutai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Duona pagal Angelę
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Morkų pyragas
-
Bakalieno Tinginys
-
Žydų meduolis
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
-
Plokštainis diena-naktis
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Rabarbarų pyragas
-
Jogurtinis pyragas
-
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
Meduoliukas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Medus,
500 gramų -
Cukrus,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduoliams,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė, kapota,
100 gramų -
Riešutai,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...