Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!

Meduoliukas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | kvietiniai miltai |
500 gramų | medus |
500 gramų | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | prieskoniai (meduoliams) |
100 gramų | apelsinų (žievelė, kapota) |
100 gramų | riešutai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Šakočio pusbrolis
-
Cukinijų pyragas
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Medaus ir bananų pyragas
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Dvisluoksnis obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su varške ir karamele
-
Velykų pyragas
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Obuolių pyragas su chalva
-
Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
-
Aguoninis biskvitas
-
Ingridos obuolių pyragas
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Meduolis su obuoliais
-
Slyvinis
-
Šoninės ir svogūnų pyragas
-
Obuolių pyragas
Meduoliukas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Medus,
500 gramų -
Cukrus,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduoliams,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė, kapota,
100 gramų -
Riešutai,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...