Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!

Meduoliukas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | kvietiniai miltai |
500 gramų | medus |
500 gramų | cukrus |
1 stiklinė | pienas |
4 vienetai | kiaušiniai |
50 gramų | sviestas |
100 gramų | prieskoniai (meduoliams) |
100 gramų | apelsinų (žievelė, kapota) |
100 gramų | riešutai |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Tinginių - tinginys
-
Sūrūs riestainiai
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Pavlova
-
Ryžių pyragas su silke
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Rabarbarų pyragas
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Slyvų pyragas
-
Aguonų vyniotinukai
-
Bananų keksas
-
Pyragas su šaldytomis braškėmis
-
Pyragas su kondensuotu pienu
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Ingos pyragas
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
Meduoliukas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
800 gramų -
Medus,
500 gramų -
Cukrus,
500 gramų -
Pienas,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Prieskoniai, meduoliams,
100 gramų -
Apelsinai, žievelė, kapota,
100 gramų -
Riešutai,
100 gramų -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pieną supilti į puodą, suberti cukrų, įdėti medų ir pašildyti. Kai cukrus ir medus ištirps, nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, prieskonius ir druską.
Ataušinus viską perpilti į dubenį, įmušti kiaušinius, suplakti šluotele, po to įberti miltus su soda ir toliau plakti.
Tada suberti džiovintus vaisius, išmaišyti, pridengti rankšluostėliu ir palikti 2 dienoms fermentacijai.
Po to sudėti tešlą į 2 siauras formas (išteptas taukais ir apibertas džiūvėsėliais).
Kepti 1 val.
Meduolis išsilaiko šviežias visą mėnesį!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...