Moliūginis varškės pyragas
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Žiemą pats metas suskubti naudoti moliūgų gausias atsargas. Šis pyragas toks sveikas, toks skanus - ir desertas ir valgis viename. Lengvai pagaminamas! Žiemą pats metas suskubti naudoti moliūgų gausias atsargas. Šis pyragas toks sveikas, toks skanus - ir desertas ir valgis viename. Lengvai pagaminamas! Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų varškė
500 mililitrų moliūgų tyrė (nuvarvintos)
4 vienetai kiaušiniai
200 gramų grietinė (riebios)
4 valgomieji šaukštai cukrus
3 valgomieji šaukštai citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai miltai
2 valgomieji šaukštai manų kruopos
1 valgomasis šaukštas vanilinis cukrus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 arbatinis šaukštelis ciberžolė
1 centimetras imbieras (nebūtina)
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Imant rupesnę varškę bus tvirtesnės konsistencijos kepinys, o imant kreminę - kreminis. Aš ėmiau ir kreminės ir netrintos varškės per pusę.
2.
Tarkuotą moliūgą pavirti apie 10 min. puode maišant, atšaldyti ir gerai nuvarvinti.
3.
Į išsuktus trynius pilti grietinę, varškę ir moliūgų tyrę bei viską gerai išmaišyti. Tuomet pilti miltus, manų kruopas, cinamoną, ciberžolę, citrinos sultis, išmaišyti. Tinka ir imbieras tarkuotas.
4.
Gerai išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir juos atsargiai įmaišyti į varškės - moliūgų masę. Pyrago tešlą supilt į sviestu pateptą apvalią kepimo formą, apibertą manais.
5.
Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Pilnai atšaldyti, geriausia per naktį - jis turi ,,susigyventi'' savyje.
6.
Aš jį dar apliejau kremu, paruoštu iš ištirpinto 100 g. šokolado juodo ir 100 g. riebios grietinėles. Taipogi papuošiau. Kitą kartą kepsiu ant sluoksniuotos mielinės tešlos pagrindo, manau šis pyragas suteikia laisvės fantazijai. Beje, kepimui aš naudojau silikoninę formą stikliniu dugnu - labai buvo patogu patiekti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Moliūginis varškės pyragas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Žiemą pats metas suskubti naudoti moliūgų gausias atsargas. Šis pyragas toks sveikas, toks skanus - ir desertas ir valgis viename. Lengvai pagaminamas! Regina
Gaminimo eiga:
  1. Imant rupesnę varškę bus tvirtesnės konsistencijos kepinys, o imant kreminę - kreminis. Aš ėmiau ir kreminės ir netrintos varškės per pusę.

  2. Tarkuotą moliūgą pavirti apie 10 min. puode maišant, atšaldyti ir gerai nuvarvinti.

  3. Į išsuktus trynius pilti grietinę, varškę ir moliūgų tyrę bei viską gerai išmaišyti. Tuomet pilti miltus, manų kruopas, cinamoną, ciberžolę, citrinos sultis, išmaišyti. Tinka ir imbieras tarkuotas.

  4. Gerai išplakti kiaušinių baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi ir juos atsargiai įmaišyti į varškės - moliūgų masę. Pyrago tešlą supilt į sviestu pateptą apvalią kepimo formą, apibertą manais.

  5. Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Pilnai atšaldyti, geriausia per naktį - jis turi ,,susigyventi'' savyje.

  6. Aš jį dar apliejau kremu, paruoštu iš ištirpinto 100 g. šokolado juodo ir 100 g. riebios grietinėles. Taipogi papuošiau. Kitą kartą kepsiu ant sluoksniuotos mielinės tešlos pagrindo, manau šis pyragas suteikia laisvės fantazijai. Beje, kepimui aš naudojau silikoninę formą stikliniu dugnu - labai buvo patogu patiekti.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų