Lietinių pyragas
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
šiek tiek | cukraus pudra | |
Tešlai: | ||
2 vienetai | kiaušiniai | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 stiklinė | kvietiniai miltai | |
1 stiklinė | pienas | |
1 stiklinė | vanduo | |
Įdarui: | ||
300 gramų | varškė | |
200 gramų | grietinė | |
3 valgomieji šaukštai | cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
200 gramų | grietinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Iškepkite lietinius blynus iš tešlai skirtų komponentų.
2.
Kol blynai aušta, paruoškite įdarą. Varškę ištrinkite su 3 šaukštais cukraus ir 200 g grietinės.
3.
Kiekviena blyną aptepkite varškės mase ir susukite į ritinį.
4.
Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Visus lietinių ritinius sudėkite į pailgą kepimo formą ir užpilkite kiaušinių plakiniu.
5.
Kepkite apie 30 min. kepkite 180 °C temp. karštumo orkaitėje. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Patiekti galima tiek šaltą, tiek ir karštą :)
Patiekti galima tiek šaltą, tiek ir karštą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Vyniotinis su varške
- Obuolių pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Džiovintų slyvų pyragas
- Baklava
- Norvegiška tuno pynė
- Įvairių vaisių pyragas
- Kurmio kalnelis
- Mielinis pyragas su obuoliais
- Morkų tortas
- Obulių pyragas "Tau, mamyte"
- Aguoninis vyniotinis
- Pyragas su žuvies įdaru
- Vyniotnis su aguonomis
- Bananų sufle
- Tinginių "Napoleonas"
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
- Velykinis pyragas su įdaru
Lietinių pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Pienas,
1 stiklinė -
Vanduo,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Varškė,
300 gramų -
Grietinė,
200 gramų -
Cukrus,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Grietinė,
200 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iškepkite lietinius blynus iš tešlai skirtų komponentų.
Kol blynai aušta, paruoškite įdarą. Varškę ištrinkite su 3 šaukštais cukraus ir 200 g grietinės.
Kiekviena blyną aptepkite varškės mase ir susukite į ritinį.
Paruoškite užpilą: kiaušinius išplakite su cukrumi ir grietine. Visus lietinių ritinius sudėkite į pailgą kepimo formą ir užpilkite kiaušinių plakiniu.
Kepkite apie 30 min. kepkite 180 °C temp. karštumo orkaitėje. Dar karštą pyragą apibarstykite cukraus pudra.
Patiekti galima tiek šaltą, tiek ir karštą :)
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...