1 kilogramas | menkės |
2 stiklinės | pienas |
4 vienetai | svogūnai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
12 vienetų | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
Menkė tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpilta trupučiu sultinio, kuriame virė, papuošta petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Trinta bulvienė
- Troškinti rauginti kopūstai
- Troškinti ankštiniai pipirai (paprikos)
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Troškintos bulvės
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Daržovių mišinys grietinės padaže
- Ryžiai su kiaušiniais
- Plovas su baklažanais
- Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
- Baravykai svogūnų padaže
- Šutintas ungurys
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Troškinti obuoliai su ryžiais
- Virtas karšis su obuoliais
- Višta, troškinta su česnaku
- Troškinti grybai su bulvėmis
- Troškinti griežčiai
- Švieži troškinti kopūstai
- Troškinti kopūstai su morkomis
Piene virta menkė
- Paruošimo laikas:
-
Menkės,
1 kilogramas -
Pienas,
2 stiklinės -
Svogūnai,
4 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Juodieji pipirai,
12 vienetų - Druska
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta menkė perpjaunama išilgai pusiau, išėmus kaulus, supjaustoma ir sudedama į puodą. Užpylus šaltu vandeniu, 2 kartus užvirinama, kiekvieną kartą po užvirimo vanduo nupilamas ir užpilamas kitas. Paskutinį kartą nupylus vandenį, žuvis apibarstoma prieskoniais, supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama karštu pienu ir baigiama virti.
Menkė tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpilta trupučiu sultinio, kuriame virė, papuošta petražolėmis.
Komentarai (11)
-
as
2010-12-07 22:31
menke turi spicifini kvapa,geriau tinka lydeka.zuvi reike isvalyti paprieskonuoti, apkepti ,deti i puoda apkepta ,po to apkepti morka smulkiai sutarkavus ,po to svogunu laiskus apkepti viska i puoda uzpilti pienu ir pavirti ant galo ideti krapu ,vegetos truputi druskos pagal skoni ir petrazoliu.ir skanaus tinka su virtom bulvem .
-
Tomas
2010-12-06 15:02
Skanus patiekalas, duociau 7 is 10. Tik su tais svogunais biski, viskas jau lyg ir gatava buna, bet jie dar tokie zaloki buna, gal pries tai geriau juos apkepint aliejuje kokias 5 min kad minksti pasidarytu, siaip per 20 min isverda viskas. Tik ant galo as dar kokia 50 gr. sviesto isidejau ;)
-
AUSRA
2010-02-07 20:22
bandysim pasigaminti
-
Darwydas
2010-02-07 16:03
apsilaizyciau :) :) :) :super: :super: :super: :super:
-
Darwydas
2010-02-07 16:01
:jee: :jee: :-D :-D :-D :jee: niam niam
-
Darwydas
2010-02-07 16:00
:alus: geras patiekalas