| 1 kilogramas | menkės |
| 2 stiklinės | pienas |
| 4 vienetai | svogūnai |
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 12 vienetų | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | petražolės |
Menkė tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpilta trupučiu sultinio, kuriame virė, papuošta petražolėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinti brokoliai
-
Prancūziškai pagaminti žirneliai
-
Troškintas lynas
-
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
-
Bulvių guliašas
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Kelmučių kotletukai
-
Spageti su alyvuogėmis
-
Cukinijų ir obuolių uogienė
-
Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
-
Baravykai svogūnų padaže
-
Grybų troškinys moliniame inde
-
Pikantiški ryžiai su apelsinais
-
Piene virta menkė
-
Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
-
Keptos bulvės su grybais
-
Troškintos cukinijos su pomidorais
-
Daržovių troškinys
-
Troškinti agurkai
Piene virta menkė
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Menkės,
1 kilogramas -
Pienas,
2 stiklinės -
Svogūnai,
4 vienetai -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Juodieji pipirai,
12 vienetų - Druska
- Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvalyta menkė perpjaunama išilgai pusiau, išėmus kaulus, supjaustoma ir sudedama į puodą. Užpylus šaltu vandeniu, 2 kartus užvirinama, kiekvieną kartą po užvirimo vanduo nupilamas ir užpilamas kitas. Paskutinį kartą nupylus vandenį, žuvis apibarstoma prieskoniais, supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilama karštu pienu ir baigiama virti.
Menkė tiekiama pašildytame pusdubenyje, užpilta trupučiu sultinio, kuriame virė, papuošta petražolėmis.
Komentarai (11)
-
as
2010-12-07 22:31
menke turi spicifini kvapa,geriau tinka lydeka.zuvi reike isvalyti paprieskonuoti, apkepti ,deti i puoda apkepta ,po to apkepti morka smulkiai sutarkavus ,po to svogunu laiskus apkepti viska i puoda uzpilti pienu ir pavirti ant galo ideti krapu ,vegetos truputi druskos pagal skoni ir petrazoliu.ir skanaus tinka su virtom bulvem .
-
Tomas
2010-12-06 15:02
Skanus patiekalas, duociau 7 is 10. Tik su tais svogunais biski, viskas jau lyg ir gatava buna, bet jie dar tokie zaloki buna, gal pries tai geriau juos apkepint aliejuje kokias 5 min kad minksti pasidarytu, siaip per 20 min isverda viskas. Tik ant galo as dar kokia 50 gr. sviesto isidejau ;)
-
AUSRA
2010-02-07 20:22
bandysim pasigaminti
-
Darwydas
2010-02-07 16:03
apsilaizyciau :) :) :) :super: :super: :super: :super:
-
Darwydas
2010-02-07 16:01
:jee: :jee: :-D :-D :-D :jee: niam niam
-
Darwydas
2010-02-07 16:00
:alus: geras patiekalas
