Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
1 litras sultinys ((voveraičių ir kubelio daržovių sultinio nuoviras))
200 gramų ryžiai
šiek tiek cukinija (ketvirtadalis vieneto)
1 sauja voveraitės (džiovintos)
0.5 vieneto svogūnai (laiškai)
1 sauja svogūnai (laiškai)
1 skiltelė česnakas
šiek tiek krapai (švieži)
šiek tiek alyvuogių aliejaus (kepimui)
šiek tiek juodieji pipirai
2 vienetai lauro lapų
šiek tiek druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Į litrą vandens sumesti džiovintas voveraites ir daržovių sultinio kubelį, užvirinti ir pavirti apie 15 min. ant silpnesnės ugnies. Tuomet išgriebti voveraites ir susmulkinti. Į troškintuvą supilti likusį sultinį, lauro lapelius, suberti ryžius ir virinti tol, kol dalis sultinio susigers į ryžius, dalis nugaruos.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką bei kubeliais susmulkintą cukiniją. Pradžioje pridenkite dangčiu, kad viskas pasitroškintų garuose, o į pabaigą atidenkite, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus ir pakepinkite dar kelias minutes. Dabar jau į troškintuvą su ryžiais galima sumesti apvirtas bei susmulkintas voveraites vei daržovių troškinuką. Viską atsargiai pamaišydami patroškinkite dar kelias minutes, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais bei druska pagal skonį. Skanaus.

Pastaba: kas mėgsta skonių įvairovę, troškinį gali pasigardinti grietine, kario ar kitokiais prieskoniais.

Populiariausi receptai šią savaitę

Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į litrą vandens sumesti džiovintas voveraites ir daržovių sultinio kubelį, užvirinti ir pavirti apie 15 min. ant silpnesnės ugnies. Tuomet išgriebti voveraites ir susmulkinti. Į troškintuvą supilti likusį sultinį, lauro lapelius, suberti ryžius ir virinti tol, kol dalis sultinio susigers į ryžius, dalis nugaruos.
Tuo tarpu kitoje keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, česnaką bei kubeliais susmulkintą cukiniją. Pradžioje pridenkite dangčiu, kad viskas pasitroškintų garuose, o į pabaigą atidenkite, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus bei krapus ir pakepinkite dar kelias minutes. Dabar jau į troškintuvą su ryžiais galima sumesti apvirtas bei susmulkintas voveraites vei daržovių troškinuką. Viską atsargiai pamaišydami patroškinkite dar kelias minutes, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais bei druska pagal skonį. Skanaus.

Pastaba: kas mėgsta skonių įvairovę, troškinį gali pasigardinti grietine, kario ar kitokiais prieskoniais.

Reklama:

Komentarai (6)


  • niam 2011-01-20 15:38

    skanu :taip: ir dar gerai, jog galima improvizuoti :super: puikus garniras :super2:


  • Inga 2010-07-21 15:25

    Liuks,
    šiandien pasidariau, labai patiko. Valgiau ne tik aš, bet ir mano dukrytės.
    Aš dar įdėjau grietinės į troškinį ir naudojau šviežias voveraites. :-)


  • jule 2009-11-13 13:26

    superinis patiekalas!!! labai skanu,beja tinka ir kitokie grybai,as dejau baravykus.Niam,niam :soku: :jee: :super:


  • Rasyte 2009-09-30 20:26

    Super! Padariau su šviežiom voveraitėm. Dar tinka šiek tiek citrinos užspausti. Einu toliau valgyt. Niam :)


  • Prerija 2009-08-18 11:53

    Nerealiai skanus!! ;-) ;-) ..katik pietums pasigaminau,tereikia 40min ir viskas!likau patenkinta ir as ir mama :-D :-D :-D .tik vietoj smulkintu svogunu laisku idejau smulkintu petrazoliu,o vietoje voveraiciu- grybu milteliu.Pagardinau baziliko,rozmarino ir kario prieskoniais.tikrai 10 balu :super:


  • Karolina 2009-08-14 16:14

    turetu buti skanu, 10 balu :super: :super:


Daugiau receptų