2 vienetai | šparagai (glėbeliai) |
1 vienetas | svogūnai (šalotės) |
3 vienetai | rabarbarai |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
50 mililitrų | acto (baltas balzaminis) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti šviežiai) |
Kepimo skardoje paskleidžiam vienu sluoksniu nuplautus ir paruoštus šparagus, apšlakstom alyvų aliejum, apibarstom druska ir pipirais pagal skonį, ir kepinam orkaitėje 15-20 min. retsykiais skardą krestelint, kad šparagai pasivartytų. Šparagai tampa minkšti su paskrudusiais galiukais.
Tuo metu pakaitinam keptuvėje alyvu aliejų, sudedam smulkiai supjaustytą svogūnėlį, o kai jis suminkštėja, sudedam smulkiai pjaustytus rabarbarus ir apšlakstom balzaminiu actu. Kepinama kol viskas pavirs tyre, tada per sietelį perkošiama ir užpilama į ant jau lėkštėse sudetų šparagų.
Skanaus ir į sveikatą!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Džambalaja
- Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
- Žuvies troškinys su ryžiais
- Troškinti salierai
- Risoto "Al Baloro"
- Žuvies filė
- Ryžiai su kiaušiniais
- Šutintas ungurys
- Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
- Marinuotų kalafiorų troškinukas
- Avižinių dribsnių plovas
- Višta, troškinta su česnaku
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Porai su ryžiais
- Trinta bulvienė
- Daržovių troškinys su makaronais
- Asturiškai pagaminta žuvis
- Troškinti porai
- Ryžių rizotas su grybais
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
- Paruošimo laikas:
-
Šparagai, glėbeliai,
2 vienetai -
Svogūnai, šalotės,
1 vienetas -
Rabarbarai,
3 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Actas, baltas balzaminis,
50 mililitrų - Druska
- Juodieji pipirai, malti šviežiai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitinam orkaitę iki 200-210 C
Kepimo skardoje paskleidžiam vienu sluoksniu nuplautus ir paruoštus šparagus, apšlakstom alyvų aliejum, apibarstom druska ir pipirais pagal skonį, ir kepinam orkaitėje 15-20 min. retsykiais skardą krestelint, kad šparagai pasivartytų. Šparagai tampa minkšti su paskrudusiais galiukais.
Tuo metu pakaitinam keptuvėje alyvu aliejų, sudedam smulkiai supjaustytą svogūnėlį, o kai jis suminkštėja, sudedam smulkiai pjaustytus rabarbarus ir apšlakstom balzaminiu actu. Kepinama kol viskas pavirs tyre, tada per sietelį perkošiama ir užpilama į ant jau lėkštėse sudetų šparagų.
Skanaus ir į sveikatą!