600 gramų | plekšnė (Paltusas) |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | prieskoniai |
60 gramų | sūris (tarkuotas) |
1 valgomasis šaukštas | majonezas (arba grietinė) |
150 gramų | šparaginės pupelės |
150 gramų | cukinija |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
0.5 valgomojo šaukšto | garstyčios |
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptas starkis
- Lašiša grietinėlės padaže
- Žuvis su persikais
- Tilapija su špinatais pomidorų - šafrano padaže
- Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
- Bulviniai blynai su lašiša
- Plekšnė su padažu
- Jūreivio sapnas
- Sočiausioji pica
- Spageti su alyvuogėmis
- Žuvies blyneliai su krevetėmis
- Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
- Spalvota žuvies užkepėlė
- Keptos seliavos
- Saldžiarūgštė silkė
- Menkė su apelsinais
- Keptas karpis tešloje
- Krevečių užkepėlė
- Įdaryti kalmarai
- Menkės kukuliai
Paltusas (juodasis) su daržovėmis
- Paruošimo laikas:
-
Plekšnė, Paltusas,
600 gramų - Žalumynai
- Prieskoniai
-
Sūris, tarkuotas,
60 gramų -
Majonezas, arba grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Šparaginės pupelės,
150 gramų -
Cukinija,
150 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
Komentarai (5)
-
Laisve
2011-10-08 15:37
Derėtų rašyti otas, o ne paltusas. Paltus - skolinys iš rusų kalbos
-
Marius
2011-04-27 12:54
atrodo skaniai...........siandien bandysiu..... ;-)