
600 gramų | plekšnė (Paltusas) |
šiek tiek | žalumynų |
šiek tiek | prieskoniai |
60 gramų | sūris (tarkuotas) |
1 valgomasis šaukštas | majonezas (arba grietinė) |
150 gramų | šparaginės pupelės |
150 gramų | cukinija |
1 valgomasis šaukštas | medus |
1 valgomasis šaukštas | sojos padažas |
0.5 valgomojo šaukšto | garstyčios |
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies kepsneliai
-
Sočiausioji pica
-
Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
-
Kepta žuvis jogurto padaže
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Midijų šašlykai
-
Menkė garuose
-
Itališki koldūnai
-
Plekšnės filė su plutele
-
Firmiški žuvies kepsniukai
-
Tuno salotos su feta sūriu
-
Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Farširuota lydeka kepta orkaitėje
-
Karpis, keptas orkaitėje
-
Keptos seliavos
-
Silkė pataluose
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
Paltusas (juodasis) su daržovėmis

- Paruošimo laikas:
-
Plekšnė, Paltusas,
600 gramų - Žalumynai
- Prieskoniai
-
Sūris, tarkuotas,
60 gramų -
Majonezas, arba grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Šparaginės pupelės,
150 gramų -
Cukinija,
150 gramų -
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Sojos padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Garstyčios,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvį nuplauti ir nusausinti, apibarstyti prieskoniais ir žalumynais (pas manę petražolės, krapai bei bazilikai).
Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame žuvį ir ant viršaus užtepam masę iš sūrio ir majonezo (grietinės).
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min.
Atskirai keptuvėje gaminam daržovės.
Pirma apkepam supjaustytas labai mažais kubeliais bulvės (kad greičiau iškeptu), tada dedam gabaliukus cukinijos bei iš anksto apvirtų šparaginių pupelių.
Aš viską troškinu alyvuogių aliejuje.
Taip pat prie žuvies gerai tinka toks padažas:
Vieną šaukštą medaus ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies. Įpilti 1 šaukštą sojų padažo ir įdėtu pusę šaukšto garstyčių. Viską labai gerai išmaišyti.
Kol kepa žuvis reikia suspėti pagaminti daržovės bei padažą :)
Komentarai (5)
-
Laisve
2011-10-08 15:37
Derėtų rašyti otas, o ne paltusas. Paltus - skolinys iš rusų kalbos
-
Marius
2011-04-27 12:54
atrodo skaniai...........siandien bandysiu..... ;-)