| 3 vienetai | šamas (šamažuvė) |
| 100 mililitrų | baltas vynas |
| 2 vienetai | morkos |
| 20 gramų | sviestas |
| šiek tiek | krapai |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | prieskoniai |
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašišos suktiniai
-
Žuvies kepsneliai
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Orkaitėje keptos telapijos
-
Žuvies spurgytės
-
Jūros lydeka su kuskusu
-
Orkaitėje kepta lašiša
-
Žuvis krakmolo apvalkale
-
Žuvies kukulaičiai
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Žuvis su daržovėmis
-
Tagliatelle all`astice
-
Lašiša su citrina
-
Plekšnės filė su plutele
-
Kepta žuvis su petražolėmis
-
Žuvies blynukai
-
Midijų šašlykai
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Keptos midijos su sūriu
-
Žuvis pagal Ingą
Šamažuvės filė
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Šamas, šamažuvė,
3 vienetai -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Morkos,
2 vienetai -
Sviestas,
20 gramų - Krapai
- Petražolės
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapoti petražolės. Žuvies filė supjaustyti į 4 gabalėlius. Sumaišyti žuvį su petražolėmis, uždengti plėvele ir palikti kuriam laikui šaldytuve.
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.
