![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
3 vienetai | šamas (šamažuvė) |
100 mililitrų | baltas vynas |
2 vienetai | morkos |
20 gramų | sviestas |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | prieskoniai |
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas starkis
-
Karpis, troškintas piene
-
Keptas upėtakis
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Lašiša su citrina
-
Karališkoji silkė
-
Folijoje kepta skumbrė
-
Žuvies pyragas
-
Kepta balta žuvis (Tilapia)
-
Kepta lydeka su daržovėmis
-
Lašiša „My little secret“
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Menkė su krienais ir grietine
-
Silkė su džiovintais grybais
-
Kepta menkė su bulvėmis
-
Silkė su manų koše
-
Karpis su salotomis
-
Redos lašiša
-
Lašiša su krapų ir petražolių padažu
Šamažuvės filė
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
-
Šamas, šamažuvė,
3 vienetai -
Baltas vynas,
100 mililitrų -
Morkos,
2 vienetai -
Sviestas,
20 gramų - Krapai
- Petražolės
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sukapoti petražolės. Žuvies filė supjaustyti į 4 gabalėlius. Sumaišyti žuvį su petražolėmis, uždengti plėvele ir palikti kuriam laikui šaldytuve.
Į puodą dedame krapų bei petražolių šakelėmis. Toliau griežinėliais supjaustytas morkas ir žuvį. Viską pagardinti prieskoniais, supilti vyną ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto.
Puodą uždengti ir, kai užvirs, gaminti ant mažos ugnies 15 min.
Prie žuvies gerai tinka ryžiai bei įvairus padažai.
Štai gana lengvai gaminamas bei skanus padažas: 1 šaukštą miltų sumaišyti su keliais šaukštais vandens – gerai išmaišom kad neliktu gumulėlių. Pagardinam prieskoniais (karis, saldi malta paprika – spalva bus graži :) Įdedam 2-3 šaukštus grietinės ir jeigu reikia įpilam vandens arba skysčio, kuriame verda žuvis. Viska gerai išmaišyti ir supilti į nedidelį puodą. Kaitinti 2-3 min. pastoviai maišant.