Bacalaitos – menkės kepsneliai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų | menkių filė (atšildytos arba šviežios) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | salierai (nedidelio) |
1 vienetas | saldi raudonoji paprika (nedidelės) |
1 vienetas | svogūnai (nedidelio) |
4 valgomieji šaukštai | kukurūzų krakmolo |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų petražolių |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos miltelių (ar kitų aštrių pipirų) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
2.
Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi. Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
4.
Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvis krakmolo apvalkale
- „Farfalle“ makaronai su jūros gėrybėmis
- Troškinta lydeka
- Kepta marinuota menkė
- Žuvis tešloje
- Rūkytas Karpis
- Kepti ešeriukai su svogūnų laiškų ir paprikos užklotu
- Kepta stinta su krapais
- Armėniškai keptas upėtakis
- Žuvytės tešloje
- Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
- Papuošta kepta lydeka
- Žuvies ir daržovių apkepas
- Lazanija su lašiša
- Tešloje kepti žuvies piršteliai
- Kepta lašiša
- Žuvies kukulaičiai
- Virtas karšis su obuoliais
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Kepta žuvis su petražolėmis
Bacalaitos – menkės kepsneliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Menkių filė, atšildytos arba šviežios,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Salierai, nedidelio,
1 vienetas -
Saldi raudonoji paprika, nedidelės,
1 vienetas -
Svogūnai, nedidelio,
1 vienetas -
Kukurūzų krakmolas,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Džiovintos petražolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitriosios paprikos milteliai, ar kitų aštrių pipirų,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi. Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...