
Bacalaitos – menkės kepsneliai
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų | menkių filė (atšildytos arba šviežios) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | salierai (nedidelio) |
1 vienetas | saldi raudonoji paprika (nedidelės) |
1 vienetas | svogūnai (nedidelio) |
4 valgomieji šaukštai | kukurūzų krakmolo |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų petražolių |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos miltelių (ar kitų aštrių pipirų) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
2.
Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi. Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
4.
Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta žuvis
-
ZIGMO lašiša su karamelizuota sojos, cukranendrių cukraus ir laimo plutele
-
Keptos plekšnės
-
Lašišos suktiniai
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Ant garų kepta lašiša su prieskoniais
-
Žuvies kotletai
-
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
-
Baltieji žuvies kotletai
-
Pikantiškosios krevetės grilyje
-
Bulviniai krabų blyneliai
-
Kepta orkaitėje lydeka
-
Sojos kepsniai su lašiša
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Silkė pataluose
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Sicilijos ešerys
-
Žuvis tešloje
-
Žuvies kukuliai
Bacalaitos – menkės kepsneliai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Menkių filė, atšildytos arba šviežios,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Salierai, nedidelio,
1 vienetas -
Saldi raudonoji paprika, nedidelės,
1 vienetas -
Svogūnai, nedidelio,
1 vienetas -
Kukurūzų krakmolas,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Džiovintos petražolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitriosios paprikos milteliai, ar kitų aštrių pipirų,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi. Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...