400 gramų | menkių filė (atšildytos arba šviežios) |
2 vienetai | kiaušiniai |
1 vienetas | salierai (nedidelio) |
1 vienetas | saldi raudonoji paprika (nedidelės) |
1 vienetas | svogūnai (nedidelio) |
4 valgomieji šaukštai | kukurūzų krakmolo |
3 valgomieji šaukštai | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | džiovintų petražolių |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos miltelių (ar kitų aštrių pipirų) |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašišos troškinys
- Žuvis ant grilio
- Karpis su porais
- Silkė su manų koše
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Karpis, šutintas aluje
- Kepta aštri menkė
- Lašiša su daržovėmis
- Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
- Menkė su krienais ir grietine
- Tešloje kepti žuvies piršteliai
- Skumbrė mikrobanginėje
- Salotos su šaltai rūkyta lašiša ir granatais
- Kepta lašiša su medaus marinatu
- Silkė su džiovintais grybais
- Jūros lydeka su kuskusu
- Žuvies ir pupelių blynai
- Apelsininė lašiša
- Žuvies troškinys
- Keptos seliavos su kiaušiniais
Bacalaitos – menkės kepsneliai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Menkių filė, atšildytos arba šviežios,
400 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Salierai, nedidelio,
1 vienetas -
Saldi raudonoji paprika, nedidelės,
1 vienetas -
Svogūnai, nedidelio,
1 vienetas -
Kukurūzų krakmolas,
4 valgomieji šaukštai -
Pienas,
3 valgomieji šaukštai -
Džiovintos petražolės,
1 arbatinis šaukštelis -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Aitriosios paprikos milteliai, ar kitų aštrių pipirų,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus, kepimui
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvį sudedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir užverdame. Verdame ~15 min, kol žuvis pradeda trupėti. Išvirtą žuvį išimame iš vandens (jei kiek sutrupėjo, galite vandenį nukošti per sietelį). Žuvį sudedame į dubenį, sutriname rankomis arba šakute.
Salierą, papriką ir svogūną supjaustome labai smulkiais gabalėliais, sudedame į indą su žuvimi. Į žuvies masę sudedame likusius ingredientus, gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies.
Į keptuvę dedame po 1 kaupiną valg. š. žuvies masės, suformuojame apvalų kotletą ir kepame iš abiejų pusių, taip iškepame visus kotletus. Iškeptus kotletus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Patiekiame su mėgstamu padažu. Skanaus!