Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
| 300 gramų | ūmedės |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sojos troškinys
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Troškinti kopūstai su morkomis
-
Graikiška žuvies filė
-
Grybų troškinys
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Rudmėsės svogūnų padaže
-
Krabų lazdelių ir sūrio kotletukai
-
Žuvies filė
-
Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
-
Troškinti burokėliai su džiovintais baravykais
-
Įdarytos kaliaropės
-
Ryžiai su kiaušiniais
-
Bulvės su slyvomis ir abrikosais
-
Perlinės kruopos su grybais ir daržovėmis
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Troškinti agurkai
-
Dvariškių troškinys
-
Troškinti brokoliai
-
Arvydo kepti šparagai su rabarbarų padažu
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
