Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.

Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Indiško Aloo Methi gaminimas
-
Risoto "Al Baloro"
-
Troškinta lašiša
-
Prancūziškai pagaminti žirneliai
-
Asturiškai pagaminta žuvis
-
Cukinijų ir obuolių uogienė
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Troškinti grybai su bulvėmis
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Ryžių troškinys su cukinijomis ir voveraitėmis
-
Kopūstienė su grybais
-
Marinuotų kalafiorų troškinukas
-
Baklažanai su pomidorais ir sūriu
-
Avižinių dribsnių plovas
-
Sojos faršo ir makaronų troškinys
-
Troškinta žuvis su morkomis
-
Porai su ryžiais
-
Troškintas lynas
-
Troškintos bulvės
-
Spageti su alyvuogėmis
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...