Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.

Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Troškinti pievagrybiai
-
Troškinti griežčiai
-
Troškintas daržovių garnyras
-
Voveraitės ar kiti grybai sviesto ir grietinės padaže
-
Prancūziškai pagaminti žirneliai
-
Troškinti burokėliai
-
Sojos troškinys su pievagrybiais
-
Švieži troškinti kopūstai
-
Daržovių troškinys
-
Balandėliai su daržovių įdaru
-
Makaronų troškinys su alyvuogėmis
-
Sojos troškinys
-
Įdarytos kaliaropės
-
Risoto "Al Baloro"
-
Pievagrybiai su žiedinias kopūstais
-
Troškinta lydeka
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Troškinti agurkai
-
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
-
Dvariškių troškinys
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...