Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.

Pakepintos ūmėdės
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
300 gramų | ūmedės |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 vienetas | svogūnai |
3 arbatiniai šaukšteliai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kamuoliukai
-
Troškinti burokėliai
-
Troškinti griežčiai
-
Citrininiai ryžiai
-
Troškintas ungurys
-
Daržovių troškinys su makaronais
-
Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
-
Menkės ir kopūstų troškinys
-
Virtas karšis
-
Karštieji kukurūzai su aitriosiomis paprikomis
-
Troškinti kopūstai
-
Pupelių ir kopūstų troškinys
-
Midijų troškinys su daržovėmis
-
Troškinti porai
-
Dvariškių troškinys
-
Prancūziškai pagaminti žirneliai
-
Višta, troškinta su česnaku
-
Troškinti svogūnai su riebalais
-
Troškinta lydeka
-
Daržovių mišinys grietinės padaže
Pakepintos ūmėdės
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Ūmedės,
300 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
3 arbatiniai šaukšteliai - Druska
- Petražolės
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Ūmėdės perrenkamos, nulaužiamos jų kepurėlės, gerai nuplaunamos, nutvilkomos verdančiu vandeniu, nuvarvinamos ir supjaustomos. Po to pakepinamos kartu su svogūnu įkaitintame aliejuje, įdedama pomidorų padažo, grietinės, druskos ir patroškinama.
Patiekiamos karštos, apibarstytos supjaustytais krapų ir petražolių lapeliais.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...