
1 kilogramas | spanguolės |
300 gramų | obuoliai |
1.3 kilogramo | cukrus |
100 gramų | vanilinis cukrus |
1.5 stiklinės | vanduo |
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
-
Mėlynių uogienė
-
Bruknių uogienė
-
Saldūs obuoliukai
-
Kreminis citrinų pyragas
-
Vyšnios savo sultyse
-
Braškių ir rabarbarų uogienė
-
Juodų serbentų uogienė
-
Moliūgų uogienė
-
Karamelės skonio obuolių uogienė
-
Moliūgų uogienė su vaisiais
-
Apelsinais kvepianti agrastų uogienė
-
Verdame obuolių ir cukinijų pagardą arba chutney
-
Dumplūnės uogienė
-
Erškėtuogių uogienė
-
Paprasta vyšnių uogienė
-
Spanguolių uogienė
-
Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
-
Obuolienė su imbierais
-
Paprasta svarainių uogienė
Obuolių uogienė su spanguolėm

- Paruošimo laikas:
-
Spanguolės,
1 kilogramas -
Obuoliai,
300 gramų -
Cukrus,
1 ir 1/3 kilogramo -
Vanilinis cukrus,
100 gramų -
Vanduo,
1.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje. Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti. Tuomet uogienę staigiai atvėsinti. Tokią veiksmų seką kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.