| 1 kilogramas | spanguolės | 
| 300 gramų | obuoliai | 
| 1.3 kilogramo | cukrus | 
| 100 gramų | vanilinis cukrus | 
| 1.5 stiklinės | vanduo | 
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Slyvų ir juodojo šokolado uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Agrastų uogienė su degtine
             - 
                
                                        
                                    
                Kaip pirmą kartą gyvenime išsivirti uogienę? (braškių ir nektarinų uogienė per 15 minučių)
             - 
                
                                        
                                    
                Juodųjų serbentų džemas
             - 
                
                                        
                                    
                Saldūs obuoliukai
             - 
                
                                        
                                    
                Pikantiškas spanguolių ir kriaušių pagardas
             - 
                
                                        
                                    
                Raudonųjų serbentų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Svarainių uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Moliūgų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Braškių uogienė su sambuka
             - 
                
                                        
                                    
                Cukinijų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Moliūgų uogienė su vaisiais
             - 
                
                                        
                                    
                Pienių uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Dumplūnės uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Aviečių uogienė- džemas
             - 
                
                                        
                                    
                Braškių ir rabarbarų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Obuolių džemas su karamele
             - 
                
                                        
                                    
                Vyšnių ir įvairių uogų uogienė
             - 
                
                                        
                                    
                Braškių uogienė su vanile
             
Obuolių uogienė su spanguolėm
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 
- 
                                                            
                                                            Spanguolės, 
1 kilogramas  - 
                                                            
                                                            Obuoliai, 
300 gramų  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
1 ir 1/3 kilogramo  - 
                                                            
                                                            Vanilinis cukrus, 
100 gramų  - 
                                                            
                                                            Vanduo, 
1.5 stiklinės  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Perrinktas ir nuplautas spanguoles 2-3 min. plikyti verdančiame vandenyje. Iš cukraus ir vandens išvirti sirupą, užpilti ant išgriebtų iš vandens uogų ir iš lėto užvirti. Tuomet uogienę staigiai atvėsinti. Tokią veiksmų seką kartoti 3 kartus.
Paskutinį kartą virti, kol sirupas pradės tirštėti. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis ir 5-8 min. plikyti verdančiame vandenyje. Išgriebus iš vandens, leisti vandeniui nuvarvėti ir tuomet obuolius sudėti į bebaigiančią virti spanguolių uogienę. Tuomet virti dar 15-20 min. Baigianti virti suberti vanilinį cukrų. Karštą uogienę supilti į švarius stiklainius, paviršių uždengti spiritu suvilgytu pergamentinio popieriaus skridinėliu, uždengti plastmasiniais arba metaliniais dangteliais ir laikyti vėsioje tamsioje vietoje.
