Lęšiai su špinatais ir lašinukais
AUTORIUS:
Lina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
100 gramų lęšiai
1 vienetas svogūnai
šiek tiek česnakas (1)
1 sauja špinatai
50 gramų kiauliena (lašinukai)
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai (šviežiai malti)
2 valgomieji šaukštai vyno actas (baltasis)
0.5 vieneto cukrus
šiek tiek karis (ant peilio galiuko)
1 žiupsnelis čiobreliai (džiovinti)
1 valgomasis šaukštas obelių aliejus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
2.
Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
3.
Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.



Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lęšiai su špinatais ir lašinukais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.

  2. Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.

  3. Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.



    Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.

Receptą atsiuntė Lina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų