100 gramų | lęšiai |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | česnakas (1) |
1 sauja | špinatai |
50 gramų | kiauliena (lašinukai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) |
2 valgomieji šaukštai | vyno actas (baltasis) |
0.5 vieneto | cukrus |
šiek tiek | karis (ant peilio galiuko) |
1 žiupsnelis | čiobreliai (džiovinti) |
1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus |
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jautienos troškinys su bruknėm
- Aluje troškinta jautiena
- Veršienos troškinys su lęšiais
- Troškinta antiena
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Kiauliena su imbieru
- Vištiena su grybais
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Kepenėlių troškinys
- Studentiškas troškinys su dešrelėmis
- Kiaulienos troškinys su daržovėmis
- Baltasis čili troškinys
- Troškinta žąsiena
- Guliašas su kiauliena
- Kepti ryžiai
- Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Troškinukas
- Višta ispaniškai
- Daniškas plovas
- Šviežių kopūstų troškinys su vištiena
Lęšiai su špinatais ir lašinukais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Lęšiai,
100 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas - Česnakas, 1
-
Špinatai,
1 sauja -
Kiauliena, lašinukai,
50 gramų - Druska
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
-
Vyno actas, baltasis,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
0.5 vieneto - Karis, ant peilio galiuko
-
Čiobreliai, džiovinti,
1 žiupsnelis -
Obelių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.