Lęšiai su špinatais ir lašinukais
            Porcijų skaičius: 
        4
    
            Paruošimo laikas: 
        Apie 45 min
    
INGREDIENTAI:
        
                            
                Porcijų skaičius: 4
                    
        | 100 gramų | lęšiai | 
| 1 vienetas | svogūnai | 
| šiek tiek | česnakas (1) | 
| 1 sauja | špinatai | 
| 50 gramų | kiauliena (lašinukai) | 
| šiek tiek | druska | 
| šiek tiek | juodieji pipirai (šviežiai malti) | 
| 2 valgomieji šaukštai | vyno actas (baltasis) | 
| 0.5 vieneto | cukrus | 
| šiek tiek | karis (ant peilio galiuko) | 
| 1 žiupsnelis | čiobreliai (džiovinti) | 
| 1 valgomasis šaukštas | obelių aliejus | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Apie 45 min
                    
                    1.
                                                                Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
                            2.
                                                                Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
                            3.
                                                                Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
                            Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Troškinta vištiena ananasų sultyse
             - 
                
                                        
                                    
                Taškuoti sodžiaus kukuliukai
             - 
                
                                        
                                    
                Maltos jautienos vyniotiniai
             - 
                
                                        
                                    
                Su daržovėmis troškinta vištiena
             - 
                
                                        
                                    
                Konservuotas kiaulienos troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Guliašas
             - 
                
                                        
                                    
                Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Tikras močiutės guliašas
             - 
                
                                        
                                    
                Troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Kiaulienos troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Kiauliena su aguročiais
             - 
                
                                        
                                    
                Šernienos troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Jautienos troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Vištienos troškinys
             - 
                
                                        
                                    
                Vištiena su abrikosais
             - 
                
                                        
                                    
                Paprikos įdarytos kalakutiena
             - 
                
                                        
                                    
                Vištiena kinietiškai
             - 
                
                                        
                                    
                Mėsos troškinys su kava
             - 
                
                                        
                                    
                Avienos troškinys su ryžiais
             
Lęšiai su špinatais ir lašinukais
                Komentarai:
                2
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 4
 
- 
                                                            
                                                            Lęšiai, 
100 gramų  - 
                                                            
                                                            Svogūnai, 
1 vienetas  - Česnakas, 1
 - 
                                                            
                                                            Špinatai, 
1 sauja  - 
                                                            
                                                            Kiauliena, lašinukai, 
50 gramų  - Druska
 - Juodieji pipirai, šviežiai malti
 - 
                                                            
                                                            Vyno actas, baltasis, 
2 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
0.5 vieneto  - Karis, ant peilio galiuko
 - 
                                                            
                                                            Čiobreliai, džiovinti, 
1 žiupsnelis  - 
                                                            
                                                            Obelių aliejus, 
1 valgomasis šaukštas  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Lęšius užpilkite 0,5 litro vandens ir mirkyti keletą valandų. Nuluptą svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite.
Lašinukus apkepkite troškintuve. Suberkite svogūnus, nuplikytus špinatus, pilkite šlakelį sviesto skonio aliejaus ir keletą minučių patroškinkite.
Tada supilkite lęšius su vandeniu (kuriame jie mirko), dėkite česnako skiltelę ir troškinkite 35 - 40 minučių. Pagardinkite druska, cukrumi, pipirais, kariu, čiobreliais, apšlakstykite actu. Troškinį galima valgyti kaip atskirą patiekalą arba patiekti prie rūkytos žąsies krūtinėle.
Šaltinis: Renate Kissel "Užkandžiai", 2002 m.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        