
5 vienetai | pievagrybiai |
3 vienetai | bulvių |
4 vienetai | morkos |
500 gramų | stirniena (su kaulu ar be) |
1 vienetas | paprika |
2 vienetai | svogūnai |
200 gramų | grietinė (dvaro) |
šiek tiek | prieskoniai (medžiotojų) |
šiek tiek | druska |
Išsimarinavusią mėsą apvoliojame miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą sudedame į puodą (troškintuvą). Apipilame sultiniu ir kišame į orkaitę apie 1 val. Tuo tarpu pagal fantaziją supjaustome daržoves. Svogūnus ir papriką pakepiname. Tada viską sudedame į troškintuvą ir troškiname kol daržovės bus paruoštos. Po to įdedame grietienės ir dar apie 10 min. troškiname.
Rekuomenduojama nenaudoti druskos, tik tiek, kiek yra sultinyje ar prieskoniuose.
Patiekiame su bet kuo, kas kam skaniau (duona, ryžiai, tos pačios bulvės). Fantazuokite, mielieji, fantazuokite.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos kepsniukai svogūnėlių padaže
-
Jautienos čenakai
-
Krapuose ir petražolėse troškintas viščiukas
-
Daržovių - kiaulienos guliašas
-
Daniškas plovas
-
Troškinys čenachinėse
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Vyne troškintas triušis
-
Baklažanai japoniškai
-
Kiauliena su aguročiais
-
Kepti ryžiai
-
Krienuose troškinta karka
-
Troškinti kopūstai su kiaulės kojomis
-
Troškinta kiauliena su razinomis
-
Troškinta veršiena
-
Troškinta antiena
-
Kepta kiaulės širdis su svogūnais
-
Vyniotiniai su stirniena
-
Aluje troškinta jautiena
-
Troškintas triušis
Stirnienos troškinys (ubagiškai)

- Paruošimo laikas:
-
Pievagrybiai,
5 vienetai -
Bulvės,
3 vienetai -
Morkos,
4 vienetai -
Stirniena, su kaulu ar be,
500 gramų -
Paprika,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai -
Grietinė, dvaro,
200 gramų - Prieskoniai, medžiotojų
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Stirniena sudedame į indą, apipilame prieskoniais ir šlakeliu aliejaus. Uždengiame, paliekame šaltai parą laiko.
Išsimarinavusią mėsą apvoliojame miltuose (arba nevoliojame) ir apkepiname. Apkepusią mėsą sudedame į puodą (troškintuvą). Apipilame sultiniu ir kišame į orkaitę apie 1 val. Tuo tarpu pagal fantaziją supjaustome daržoves. Svogūnus ir papriką pakepiname. Tada viską sudedame į troškintuvą ir troškiname kol daržovės bus paruoštos. Po to įdedame grietienės ir dar apie 10 min. troškiname.
Rekuomenduojama nenaudoti druskos, tik tiek, kiek yra sultinyje ar prieskoniuose.
Patiekiame su bet kuo, kas kam skaniau (duona, ryžiai, tos pačios bulvės). Fantazuokite, mielieji, fantazuokite.
Komentarai (16)
-
Irma
2016-05-09 14:46
Montvydas garantuotai.
-
Linas
2015-12-20 22:16
" Sudetis"
-
Linas
2015-12-20 22:15
O kodel "ingridienati" o ne "sudetis" ???
Lietuviskai negraziai skamba ar tiesiog "blatnai" norime parasyti?
-
Ledi
2015-08-17 18:44
O kada pievagrybius, bulves ?
-
Kaunietis
2015-07-23 11:32
Žodžių "stirniena" ir "ubagiškai" naudojimas vienam sakiny turėtų būti apformintas BK.
-
Vėtra
2014-11-04 13:04
O galima ir be grietinės, nes labai jau riebalai plaukioja ant viršaus. Bet jau čia skonio reikalas.
-
solveiga
2013-11-10 23:02
galima naudot ir kitokia mesyte,nebutinai zveriena
-
Nijolė
2011-10-10 12:21
receptukas geras,mes dažnai irgi taip darom.O kas nežino kur galima įsigyti žvėrinos-tai Vilniuje Maximose-kokios nori ir kiek nori.
-
(anonimas)
2011-02-12 11:34
patys didziausi brakonieriai tie patys legalus medziotojai.. cia faktas
-
pilietis
2010-11-29 09:42
Pas brakonierius pazystamus.Jie visada turi.