800 gramų | veršiena |
60 gramų | kiaulienos lašiniai |
30 gramų | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | petražolės |
2 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | acto |
šiek tiek | cukrus |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kukuliukai "a lia Italia"
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Šeimos pusryčiai "Gėlytės"
- Keptas, įdarytas paršelis
- Pikantiškas jautienos kepsnys
- Šutinta stirniena
- Veršienos troškinys drebučiuose
- Trapūs,sultingi kibinai
- Kiaulienos guliašas aluje
- Apkepas „La Graikija“
- Šoninės ir svogūnų pyragas
- Šutinta kiaulės galva su kopūstais
- Sauliaus kibinai
- Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
- Įdaryti jautienos kepsneliai
- Mėsos troškinys laivelyje
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Kiaulienos kepsnys su morkomis ir sūriu
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Kaimiškas pjausnys
Kepta marinuota veršiena
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena,
800 gramų -
Kiaulienos lašiniai,
60 gramų -
Taukai (kiaulių),
30 gramų - Citrinų sultys
-
Morkos,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Svogūnai,
2 vienetai - Druska
- Actas
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Veršiena įtrinama supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Iš pipirų, lauro lapelių, acto, cukraus, vandens išverdamas marinatas ir atvėsinamas. Juo užpilta mėsa laikoma 4 val. Vėliau išimama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma supjaustytų lašiniukų (išilgai raumenų), dedama į keptuvą su riebalais ir kepama apie 1 val. orkaitėje, vis palaistant atsiradusiu skysčiu. Skersai skaidulų supjaustyta mėsa tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame kepė. Kartu duodama šviežių ir raugintų daržovių salotų, marinuotų vaisių, virtų bulvių tyrės.