Kepta marinuota veršiena
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų veršiena
60 gramų kiaulienos lašiniai
30 gramų taukai (kiaulių)
šiek tiek citrinų sultys
1 vienetas morkos
1 vienetas petražolės
2 vienetai svogūnai
šiek tiek druska
šiek tiek actas
šiek tiek cukrus
šiek tiek juodieji pipirai
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Veršiena įtrinama supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Iš pipirų, lauro lapelių, acto, cukraus, vandens išverdamas marinatas ir atvėsinamas. Juo užpilta mėsa laikoma 4 val. Vėliau išimama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma supjaustytų lašiniukų (išilgai raumenų), dedama į keptuvą su riebalais ir kepama apie 1 val. orkaitėje, vis palaistant atsiradusiu skysčiu. Skersai skaidulų supjaustyta mėsa tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame kepė. Kartu duodama šviežių ir raugintų daržovių salotų, marinuotų vaisių, virtų bulvių tyrės.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta marinuota veršiena

  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Veršiena įtrinama supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Iš pipirų, lauro lapelių, acto, cukraus, vandens išverdamas marinatas ir atvėsinamas. Juo užpilta mėsa laikoma 4 val. Vėliau išimama, nusausinama, pasūdoma, prismaigstoma supjaustytų lašiniukų (išilgai raumenų), dedama į keptuvą su riebalais ir kepama apie 1 val. orkaitėje, vis palaistant atsiradusiu skysčiu. Skersai skaidulų supjaustyta mėsa tiekiama pusdubenyje, užpilta padažu, kuriame kepė. Kartu duodama šviežių ir raugintų daržovių salotų, marinuotų vaisių, virtų bulvių tyrės.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų