Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio, 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 4 val. Vėliau veriama ant iešmo paeiliui mėsa, svogūnas, lašiniukų gabalėlis, vėl mėsa ir t. t. Pabarstoma prieskoniais, miltais ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių. Tiekiama su biria ryžių koše, pomidorais.
Galima kepti ir ant laužo, tuomet nereikia apibarstyti miltais.
Avienos šašlykas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 800 gramų | avienos (be kaulų) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kvietiniai miltai |
| 200 gramų | kiaulienos lašiniai |
| 5 vienetai | svogūnai |
| 1 vienetas | citrinos |
| 0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sprandinės kepsnys
-
Kukuliai su padažu
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Šveicariška veršiena
-
Mėsos apkepėlė
-
Klasikinis sprandinės šašlykas
-
Faršo vyniotinis
-
Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Tomo šašlykai "Skanumėlis"
-
Ant iešmo kepta aviena
-
Mėsos pynutės
-
Kiniškos šventės namuose
-
Karališkas kepsnys
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Tekiloje marinuota jautiena
-
Mėsos kepsniai
-
Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
-
Mėsos troškinys laivelyje
-
Kotletukai su morkomis
Avienos šašlykas
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Aviena, be kaulų,
800 gramų -
Kvietiniai miltai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Kiaulienos lašiniai,
200 gramų -
Svogūnai,
5 vienetai -
Citrinos,
1 vienetas -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
0.5 stiklinės - Druska
- Česnakas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Mėsa supjaustoma 2x2 cm dydžio, 1,5 cm storio kvadratėliais, truputį pamušama kūjeliu, įtrinama česnaku, sutrintu su druska, apibarstoma smulkiai supjaustytais svogūnais, pašlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 4 val. Vėliau veriama ant iešmo paeiliui mėsa, svogūnas, lašiniukų gabalėlis, vėl mėsa ir t. t. Pabarstoma prieskoniais, miltais ir kepama gerai įkaitintuose riebaluose iš visų pusių. Tiekiama su biria ryžių koše, pomidorais.
Galima kepti ir ant laužo, tuomet nereikia apibarstyti miltais.
Reklama:
Komentarai (7)
-
indre
2010-07-29 17:56
nei sis nei tas
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
